Успешно протича първият етап на монтиране на LED осветление в Благоевград

02 септември 2016 15:41   5 коментара   8390 прочита


Проектът за въвеждане на LED осветление на територията на Благоевград се реализира успешно. В момента протича първият етап за поставяне на светодиодно осветление. Сред дейностите, които се извършват са подмяна на кабели, ремонт на стълбове и монтиране на новите осветителни тела. Изцяло завършен е процесът по алеята за парк „Бачиново“, в който район имаше сериозни проблеми заради амортизираната система.

Вече са монтирани осветителни тела и по бул. „Св. св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“, бул. „Васил Левски“, улиците „Христо Смирненски“, „Д-р Владимир Бъчваров“, „Гьорче Петров“, „Митрополит Борис“, „Родопи“, „Света Гора“, „Иван Рилски“, „Иларион Макариополски“, „Захари Стоянов“, „3 март““ и „Христо Смирненски“. В момента специалисти работят по подмяната на осветлението по ул. „14 полк“, „Александър Стамболийски“, улица „Славянска“, улица „Христо Силянов“, „Иван Михайлов“, „Братя Миладинови“, както и пространството около ТД НАП, ведно с пешеходни зони.

Към момента са монтирани около 750 нови осветителни тела. Предстои да бъде изградена и високотехнологична система за управление, която ще позволява различен интензитет на осветлението в различните часове в тъмната част на денонощието. Освен това всяко осветително тяло ще разполага със специални датчици, които ще сигнализират при наличие на неизправност. Процедурата по въвеждане на т.нар. „интелигентно осветление“ включва няколко етапа, като в началото са обхванати най-проблемните части в града.

Досегашното улично осветление е правено преди повече от 20 години и непрекъснато създава неудобства и проблеми.

Сред предимствата на LED осветлението са постигане на висока енергийна ефективност, спестяване на разходи и по-дълъг живот на осветителните тела. С въвеждането LED осветление в община Благоевград ще бъде постигнато по-високо качество на услугата и съществено намаление на разходите. Предварителните разчети показват, че годишно само от подмяната на осветителните тела на уличното осветление ще се постигне икономия приблизително с 58%. Ще се намалят и загубите на светлина от неефективните осветители тип „сфера”.

Възможно е по време на смяна на осветителните тела, да възникнат проблеми, свързани с уличното осветление в отделни части на града, които ще бъдат отстранявани своевременно. Община Благоевград апелира за търпение и разбиране от страна на гражданите.

Реализирането на проекта за въвеждане на LED осветление е в резултат на усилията на кмета д-р Атанас Камбитов и неговия екип. Политиката на Община Благоевград е насочена към създаване на по-добри условия за живот за гражданите и превръщането на града в притегателен туристически център.

В. Стефанов

5 коментара
02 Септември 2016 16:10 | Светулко
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Кенеди яко намаза, а и Камбата покрай него гушна яко!


02 Септември 2016 16:18 | щастие
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Ей, това наистина е страхотна новина. От осветлението досега не ставаше нищо, браво кмете!


02 Септември 2016 19:56 | блд
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Което си е истина - истина е! Новото осветление е екстра!


03 Септември 2016 07:15 | 111
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как няма да протича успешно първия етап, когато г-жа Антония Методиева и г-н Димитър Янков, вечерят заедно, напиват се заедно и правят други неща заедно. Нека каже г-жа Методиева дали Янков участва с фирми в санирането на блокове в Благоевград. Сядат ли с кмета Камбитов и Методиева на една маса за да разпределят поръчките в града. Парите на Камбитов минават ли през Методиева.


03 Септември 2016 14:59 | До 111
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Много си запознат приятелю, остваш впечатление у хората, че основната ти мисия в живота е да следиш кой, с кого и какво прави. Прости невежеството ми, но кой ще да е този Димитър Янков, щото все си мисля, чедори имената не знаеш на тези, които опитваш да очерниш
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар