Успехи зад граница! Благоевградчанин стана директор на българското училище в посолството ни в Пекин

26 ноември 2018 11:26   5 коментара   10350 прочита


Благоевградчанинът Димитър Владиков е новия директор на българското училище в посолството на Р България в Пекин, Китай. Владиков ще ръководи школото, в което учат 21 деца, на служители в посолството. Това са момчета и момичета от смесени бракове, които искат да научат по- добре българския език. Двама преподаватели, от които единият е именно Митко, образоват малчуганите.

Владиков преподава български език на трети, четвърти, пети, шести и един гимназиален клас. Училището в посолството е на 15 години, а преди Владиков да поеме поста директор, на тази длъжност пет години е била друга благоевградчанка Люба Атанасова.

Всъщност това е единственото българско училище в Китай, като изискването на Министерството на образованието да бъде отворено школо е да има минимум 15 деца е изпълнено. Същите тези деца от училището вече могат да се похвалят и с първи успех. По време на международен конкурс за народни носии те печелят първа награда за най- чаровен отбор.

Освен това в средата на месеца в училището отбелязаха и Деня на народните будители, като децата са декламирали стихотворения на български език, пред своите родители и гости на събитието. Димитър Владиков съчета директорския пост с преподаването на на български език в Пекинския университет за международни изследвания.

Марти Иванов

5 коментара
26 Ноември 2018 12:41 | 1:1
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Нашето си е килийно училище, а китайците ако направят училище в София, сигурно ще е гимназия с по 3 паралелки на клас.


26 Ноември 2018 14:21 | Цвъки
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Е голям успех, няма що..... ако си послушен партиец от бандата на ГЕРБ естествено, че ще ТЕ НАПРАВЯТ директор! ;


27 Ноември 2018 05:59 | Индианска поговорка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Много вожд, малко индианец! От 2 даскали, единият станал директор., другият сигурно му е помощник-директор.


28 Ноември 2018 09:28 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на момчето! Гордост и завист-типично по български. Вместо да се радваме на успехите, ние злобеем. Дано има повече такива хора, които да не славят с наука и професионализъм, а не с кражби и провинения зад граница!


28 Ноември 2018 18:55 | t
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Повръща ми се от тия герберисти българо-убийци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар