Условна присъда за пенсионера, прегазил 6-годишния Марти в Сандански

23 януари 2021 12:34   3 коментара   9268 прочита
Сн. 24 часа
Сн. 24 часа


Сн. 24 часа

Шофьорът, който прегази 6-годишния Марти от Сандански пред дома му, получава условна присъда. Това е решил съдът на последната инстанция. Така надеждата на родителите за справедливост остават попарени.

На 25 юли 2018 г. автомобил профучава по стръмната улица, удря две коли, а след тях и играещото пред дома си дете. Марти остава на 6. Година и половина по-късно шофьорът Стойко Янев влиза в съда.

„Нелепа случайност, ВиК поне да бяха сложили знак и нямаше да мина оттам, щях да си мина по улица „Пирин“ и по следващата пресечка, а сега нямаше да сме тук. Нито ограждение, нито знак. Съжалявам много“, каза подсъдимият шофьор.

След три инстанции Янев е осъден – условно. Майката на загиналото дете Мирослава Ставрева заяви, че е очаквала различно развитие на делото и ефективна присъда, предаде bTV. Тя обясни, че на първа инстанция присъдата е била отново условна, апелативният съд е дал на шофьора три години ефективна присъда, а върховният – пет години условно.

"Убийците на пътя остават ненаказани, не защото нямаме закони, а заради член 54 от Наказателния кодекс, който позволява да се дават тези условни присъди за смекчаващи вината обстоятелства. Когато извършиш такова престъпление без алкохол или наркотици, автоматично получаваш условна присъда“, каза Мирослава.

Жената уточни, че ще се бори за промяна на закона.


Още за: марти   Сандански   шофьор   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
23 Януари 2021 13:09 | 666
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вземи един нож и му го забий във главата.
Правосъдие няма..


23 Януари 2021 20:53 | Хаха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Трезвен и нервен е в правото си да убива


24 Януари 2021 10:20 | СТАМАТ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТИЯ КЪДЕТО УЖ РАЗДАВАТ ПРАВОСЪДИЕ СА КРЪЖОЧНИЦИ И ЗАПЛАТАДЖИИ. тИЯ КЪДЕТО ПИШАТ ЗАКОНИТЕ СА ДУПЕТАТИ С ЕДИНСТВЕНАТА МИСЪЛ КОЛКО ПОВЕЧЕ ДА ОТКРАДНАТ И ДА СИ ГЛАСУВАТ ПРИВИЛЕГИИ. ЗАТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ ПО ЧУЖБИНА И НЕ СЕ ЖЕНЯТ. ТОЗИ ГОЛЯМ УБИЕЦ Е БИЛ ТАМ И Е ГЛЕДАЛ РЕМОНТА НА УВЕКС. СЛЕД ТОВА СЕ Е КАЧИЛ НА КОЛАТА И УМИШЛЕНО Е ПРЕГАЗИЛ ДЕТЕТО. АКО СМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ В ЗАТВОРА ДОКАТО Е ЖИВ. ПРЕДИ 100 ГОДИНИ ЩЯХА ДА ГО ОБЕСЯТ НА ПЪРВИЯ СЪЛКЪМ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар