Управителят на ВиК - Благоевград Р. Димитрова и собственици на вили обсъдиха належащи въпроси, свързани с водоподаването в местността „Бодрост“

03 август 2020 10:22   12 коментара   5705 прочита


Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, се срещна със собственици на имоти в местността „Бодрост“. В рамките на час и половина, бяха обсъдени множество въпроси, свързани с водоподаването във вилната зона.

По време на срещата, инж. Димитрова, бе категорична, че водата към местността няма да бъде спирана, каквито притеснения имат част от собствениците на вили. Сред акцентите беше и необходимостта от изграждането на водомерни шахти и монтиране на водомери към водоснабдените имоти, каквито към момента липсват.

Управителят декларира пълна готовност за съдействие, като обеща дружеството да се ангажира с монтиране на самите водомери. „За да се случи това обаче, е необходимо да получим Вашата подкрепа. Необходима е и активност от страна на Община Благоевград“, коментира инж. Росица Димитрова. Тя обясни, че вече водопроводната мрежа е предадена за стопанисване на ВиК оператора, а целта на дружеството е да повиши качеството на предоставяната услуга.

Беше поставен въпросът с изграждане на канализация на място. Управителят на дружеството обясни, че към настоящия момент е трудно да се пристъпи към подобни действия, защото област Благоевград не е консолидирана в Асоциация по ВиК, което не дава възможност за финансиране чрез европейски фондове. Участниците в срещата се обединиха около идеята да бъде излъчена представителна група, която да поставя актуални въпроси, по време на регулярни срещи с ръководството на дружеството, за да могат проблемите на хората с водоподаването да бъдат решени.

„Срещата премина изключително емоционално. Много добре разбирам хората, че имат притеснения. За съжаление към този момент нямаме необходимото съдействие от страна на Общината, която не ни е предоставила заверен списък с водоснабдените имоти. Въпреки всички перипетии, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще прояви необходимото търпение към хората и ще им съдействаме да получат една качествена услуга“, коментира след срещата инж. Росица Димитрова.

М. Иванов


Още за: ВиК   собственици   вили   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
03 Август 2020 10:29 | Агуу
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Някой ще попита ли Роска-водоноска, защо в градската градина в центъра на Благоевград няма работеща чешма и градска тоалетна? Там всеки ден има стотици родители и деца.


03 Август 2020 11:04 | Китан
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Тая калинка от гроб знае ли, че хората да си прекарали сами водата. И ще им иска пари сега. И тая иска дупетата да става.


03 Август 2020 11:41 | Йован Сиктерс
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Пускането и спирането на водата ще се договарят със следващия управител на ВиК. Всички кадри на ГЕРБ ще бъдат освободени. България трябва да бъде почистена от тази партия!


03 Август 2020 13:08 | Петрова
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Имам вила на Бодрост, благодаря на г-жа управителката, че дойде, за да ни обърне внимание. На настоящия кмет на Благоевград не сме му видели очите


03 Август 2020 13:10 | До Агуу
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Питай Томов, защо питаш ВиК


03 Август 2020 13:11 | Ренета
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Инж. Димитрова е истински професионалист. Защото чух, че някои хора не са съгласни с това да имат водомери, питам го : Плащате ли си сиренето в магазина?


03 Август 2020 13:17 | и�������� �� ����������
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

България трябва да бъде очистена от всички партии!!! Да дойдат млади и знаещи хора, нечленували в партии. Опитът се придобива с много работа.


03 Август 2020 14:10 | ВиК-то
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Докога ще държим тая кукувица на власт ? Септември трябва нов конкурс с нов човек, а тая да си седне на Бучино, там и е мястото . На директорския пост трябва да седи млад, образован и знаещ човек, който е там не заради жажда за власт, заради връзки и пари, а заради ума си и способността си да ръководи - неща, които Р. Димитрова Кенеди не притежава.


03 Август 2020 14:41 | Агуу
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не знаех, че Томов е шеф на В и К. Благодаря за отговора гербераст.


03 Август 2020 16:13 | Lili Ajkowa
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Не се тревожете, инж. Тунев е новият директор на ВИК от другата седмица. Ще реши всички проблеми. Гарантирам го.


03 Август 2020 18:24 | инж. Инженеров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Инженер Тунев вече няма живи съученици, комунистите го готвят за директор на ВиК. Комунистите нямат кадри под 70 лазарника!


03 Август 2020 21:39 | �� ������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тая селянка да си ходи на селото да монтира водомери. На балкана вик не е инвестирал 1 стотинка. Като направи канализация, пречиствателна станция и водопровод да заповяда. Всички ще сложат водомери. И нека си сложи водомер на незаконната къща на Бучино. Там полива ливадата незаконно
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар