Управителят на МБАЛ “Рокфелер” д-р Б. Киров съобщи: Ставаме партньори с болницата в гр. Кавала

17 януари 2012 00:10   13 коментара   13451 прочита
Б. Киров
Б. Киров


Б. Киров

Чакаме апаратура от Гърция, извършихме 8 успешни лапароскопски операции

МБАЛ “Рокфелер” - Петрич очаква финансиране, изразяващо се в безвъзмездно предоставяне на апаратура от Министерството на здравеопазването на Гърция. Помощта е по линия на трансграничното сътрудничество. В края на миналата седмица управителят на болницата д-р Борис Киров изготви подробен план-искане с приоритетните направления, които ще развива здравното заведение, и необходимата за целта апаратура. Петричката болница ще бъде свързана с болницата в град Кавала и работна група от медици от южния град ще посети болницата в морския град.

Вчера стана ясно, че вече осем са успешно извършените операции на жлъчка в болницата с лапароскопска хирургия. Тези дни се чака и разрешение от изпълнителната агенция за ядрено регулиране за започване на работа на мамографа, който е един от най-добрите в Югозападна България. Стартира и процедурата по подмяна на котела в болницата, което значително ще намали разходите за отопление, подчерта болничният шеф.

Оздравителната програма и бизнес планът на МБАЛ “Рокфелер” за 2012-2014 година, изготвен от специалистите от Факултета по обществено здраве проф. Чамов, доц. Кирилов, доц. Павлова и доц. Александрова, ще бъде от голяма полза. Лекарите на болница “Рокфелер” се запознаха с направените предложения и ги приемат, подчерта д-р Киров.

За 2010-2011 г. петричката болница няма нови задължения, но тежат направените преди повече от 4 години към фирми-доставчици. И през тази година болницата ще разчита на помощ от общината. 25 процента е средната субсидия за страната, която дават общините на болниците. В Петрич този процент е 10. От лечебното заведение искат в бюджета на общината за тази година да бъдат заложени средства за погасяване на старите задължения на фирмите-доставчици. Общинската администрация в лицето на кмета Вельо Илиев и Общинския съвет са положително настроени и ще помагат и за в бъдеще на болницата, убедени са медиците.

13 коментара
17 Януари 2012 01:28 | никога
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Пълни глупости .Гърция е във финансов колапс, а ние ставаме партньори с тях .По големи смешки не бях чувал .Това е капан за да може гърците да се лекуват евтино тук, а ние пак ще сме потърпевшите


17 Януари 2012 07:21 | мирише
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Колко комисионна ще гушне този мушморок д-р Киров ? Същата история като Фарма Петра се завихря .


17 Януари 2012 07:42 | петър петров
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Не съм съгласен с предните два коментара. Първо Гърция никога няма да фалира и второ, защо доктор Киров да е мушморок. Не знам какъв лекар е, но важи принципът "по-добре калпав лекар, отколкото никакъв". Но не вярвям да е калпав. Ако не се лъжа, баща му преди години беше финасист в т. н. танково поделение. Но това няма връзка. И така, ако всичко написано е вярно, това е чудесно. Вземат се мерки. На доктора желая успех и преди всичко здраве!


17 Януари 2012 07:49 | 123
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

След борсата в Солун, сега е ред на Кавала! Жалко за Петрич и петричани, това са псевдонапъни преди окончателно да се съсипе всичко в тоя град!!! А, познайте къде е причината и кой стои начело на разрухата?!


17 Януари 2012 08:24 | до 123
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Съгласен съм с 123 разрухата в града е очевидна и крадците на общински и държавни пари все повече забогатяват БЕЗНАКАЗАНО !!!!!


17 Януари 2012 08:48 | кефалия
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Д-р Киров става за келнер в ресторант *Деси*, но е тотално неподходящ за отговорностите на главен лекар. И то, на проблемна болница, като Рокфелеровата. Абсурд


17 Януари 2012 09:17 | фото мексико
Оценка:
0
 (
4
 гласа)


МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА ПУБЛИКУВАНАТА СНИМКА ! РАЗГЛЕДАЙТЕ Я ОБСТОЙНО! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ОЧИТЕ, УСТАТА, ОБЩОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ! ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ТАКИВА !
МОЛЯ ЗА КАМЕНТАРИ !
КАКВО ИЗРАЗЯВАТ!


17 Януари 2012 10:48 | 00
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ НА д-р КИРОВ, КАТО ГЛАВЕН ЛЕКАР И ОБЩИНАТА, ДАНО УСПЕЯТ НАЙ СЕТНЕ ДА СТАБИЛИЗИРАТ БОЛНИЦАТА.


17 Януари 2012 11:08 | От Петрич
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Всичко написано и казано е много добре за болницата, но:На гърците им опростиха 100 милиарда евро, ще си купуват нови апаратури с парите, ще си потдържат доста по-големите пенсии и заплати, ще пазаруват у нас, ще се лекуват у нас, ще си правят зъбите у нас, а цените и услугите се повишават заради тях, заради алчни търговци и др. в Петрич, а ние отличниците на финансовите дисциплини/БГ и ЕС/ще просим от Кавала, стари мед. апаратури. Защо не се търсят дитертно по праграмите на ЕС, а от Кавала. това е някаква далавера отново. нали имаше програма за искане на средства от ЕС, точно за нашата болница, какво стана? Нека запознати, Кмета и ГЕРБ да обяснят това на Обществото.


17 Януари 2012 15:28 | лелеееее
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Фармапетра и болницата са в ръцете на една фамилия, благодарение на кмета. Очаквайте нови успехи-демек-Прокуратура на Република България


17 Януари 2012 16:44 | ОБ.СЪВЕТНИК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НЕ РАЗБРАХ КАК СТАНА С ВОДАТА, ХРАНАТА, ТОКА И ГАЗТА, ТО МАИНИЕ ГИ ПЛАТИХМА


17 Януари 2012 19:01 | марчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ние искупихме старите коли на европа та да не плащат за онищожаването. сигорно е верме да купим старите апарати от болниците на гръците. дано поне неса вредни.
ама кой ни пита?
ако питаха щеха да изчистат улиците от снега, ама само платиха парите на наште да си ги делят- пак вельо, пуфчо, польоков ицо гюпката и .....


17 Януари 2012 19:24 | Кафало
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


Предложение: Да се изпрати Силвия Тренева за преговорите по предостовянето. Тя ще ни представи достойно. Делегациянта да бъде в състав -Силвето, Румето и Вили. Те и преди ни представяха достойно във всяко едно отношение.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар