Университетският преподавател в Китай, благоевградчанинът Д. Владиков вече е готов с новата си книга за екзотични острови

21 октомври 2019 10:38   2 коментара   4799 прочита


Благоевградчанинът Димитър Владиков от години живее и преподава английски във висши учебни заведения в Шанхай и Пекин. По професия е адвокат по международно и инвестиционно право, като до този момент е издал книгите „Завинаги, „Гетото”, „Разкази”, „С 800 км/ч в небето“. Последната – „Около света“ е издадена в Америка. Тя е на английски език, но има и приложение на български за любителите на екзотични дестинации.

Благоевградчанинът, който от години тренира бойни изкуства, вече е готов с новата книга. "Райски острови" включва пътеписи за 16 острова. "Интересното е, че успях да ги посетя за месец и половина. Беше доста интензивно пътуване, но между двата семестъра имах голяма ваканция и като си взех куфарите 35 дни бях извън страната. От летището – в хотела, на плажовете и на следващото летище"- разказва Владиков.

"Аз много обичам топлите места. На 40 градуса приятелите ми умират от жега, а на мен ми е страхотно. Бродил съм и по тропиците, и на други места, къде ли не, но такава комбинация от чисти води, хубава природа, гостоприемни хора. Посетих острова на Джеймс Бонд, провинция Краби, любима холивудска дестинация за снимки.

Патая също е много хубаво място, въпреки че не е остров. Но пък от нея може да се тръгне към много от по-малките острови, а и е на малко над 100 км от столицата Банкок. Макар мястото да е известно предимно със секс туризма, всъщност той е само на една улица – Walking street. Там можеш цял ден да си играеш с тигри – от бебета до 300-килограмови зверове.

Понеже на мен това ми е любимото животно, там се почувствах невероятно. Опасно е малко, защото влизаш в ограждението с двама души, които държат електрически пръчки, но срещу теб е животно, което ако се ядоса нищо не те спасява. Носиш си риска, но кога друг път ще имаш това усещане – да влезеш и да пипнеш лъв или тигър. Това ми беше мечта. Боракай е най-известният им курорт, така че туристите направо натам се насочват.

На мен най-много ми хареса Порто Принцеса, което е по-диво място. Бали по принцип е много хубаво място, но аз хванах дъждовния сезон. Не знаех, че има дъждовен и висок туристически сезон. Намерих много евтини билети. Казах си „Изгодна сделка“ и още от летището като видях времето как ме посрещна с едни тропически дъждове… Пак направих хубави снимки, но на джунглата, пясъкът беше мокър" - допълва Митко.

Отказал е едно до Малдивите, но продължава да крои планове за посещение. За един уикенд е приятно човек да се откъсне от цивилизацията, да плува, да се пече, да спи във вила със стъклен под, споделя Димитър Владиков.

Марти Иванов


Още за: Д. Владиков   книга   острови   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
21 Октомври 2019 12:01 | без име
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тежък Наполеонов комплекс. Миналият път ви плати и професор го писахте. Тоя вари и продава ориз на количка в село на иляда километра от Пекин


21 Октомври 2019 22:41 | Ха-ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тра-ла-ла...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар