Ултиматум: До 10 дни жителите на община Гоце Делчев да разчистят тротоарите пред домовете си, грозят ги глоби

02 март 2024 05:44   4 коментара   6552 прочита


 
Все повече  зачестяват случаите, при които на ремонтираните тротоари се разтоварват и цепят дърва за огрев, струпват се строителни материали или се паркират автомобили. Това може да доведе до напукване или счупване на плочки по тротоарите, чието възстановяване ще бъде за сметка на гражданите, които са го допуснали.

Освен това, се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и се застрашава живота на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно, вместо по изградения за тази цел тротоар. 
Напомняме ви, че жителите на града носят отговорност в случай, че със свои действия са довели до повреждане или унищожаване на тротоарни и асфалтови настилки, както и всякакво друго общинско имущество. 

В тази връзкa e отправен апел към  гражданите, да премахнат в срок от 10 дни от тротоара пред дома си натрупаните дърва, строителни материали или други такива, както и автомобилите си, особено ако те са спрени от движение. 
След този срок, ще се налагат санкции по Наредба № 1 на Общински съвет Гоце Делчев за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев. 
 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
02 Март 2024 09:19 | Рънъра
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Не е само в Неврокоп. Минете по уличките на широк център в Благоевград и ще видите паркирани таралясници по тротоарите, наслагани сергии, масички и прочее, а хората вървят по платното. Ако общината си върши работата, ама не на акции, а редовно да минават служителите и да праскат яки глоби и репатриране на неправилно оставените коли, вместо да пърдят на столовете в канцилариите, всичко ще се оправи за месец-два и хората ще свикнат да спазват правилата!


02 Март 2024 10:50 | ...
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

така е навсякъде, по тротоарите (ако ги има изобщо) или коли, или дърва, или строителни материали, лежащи от години, хората ходят по платното и шофьорите се изнервят, трябва да плащат тротоарно право на общините, все едно са магазини, ако ли не, да си преместят боклуците в дворовете, но никой не ги закача, видите ли пак може да има избори и губим гласове...


02 Март 2024 13:12 | saroan
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

!!! Все едно да се самонакажат? Основната вина носят тези дето не осигуриха необходимите пространства при проектирането, разрешителните/търгашвили/, и т. н. С една глоба и узаконят незаконните си проекти и изпълнения. Били задоволявали "населението". Там където трябваше да разщирят за удобство, те ограничиха, за да настанят някой нов капут - качил се на тротоара и т. н.


02 Март 2024 23:29 | дабе
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

кмета да вземе да сложи заспали полицаи на околовръстното
и да ограсничи скоостта
че там стана писта за мотори и формула 1
и общинските съветници да не се правят на улави нищо че са такива
ами да вземат мерки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар