Удължиха до 12 октомври мерките при влизане от България в Гърция 

01 октомври 2020 12:26   1 коментар   3003 прочита


  

Правителството на Гърция удължи до 12 октомври действието на решенията, свързани с временните ограничения за преминаване на границите на страната и забраната за влизане на граждани от трети страни. 

По отношение на сухопътните граници, ограниченията, наложени “превантивно за защита на общественото здраве от допълнително разпространение на коронавируса COVID-19 на гръцка територия”, важат за периода от 1 до 12 октомври 2020 г. 

За туристи и чуждестранни граждани, които нямат забрана, влизането е разрешено при две условия: 

само през България, т. е. през граничния пункт Промахон (Кулата) 
само с отрицателен молекулярен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането 
През всички останали гранични пунктове влизането на територията на Гърция е позволено само за определени категории граждани с отрицателен PCR тест. Те ще бъдат отворени в интервала между 07:00 и 23:00 часа. 

Забраната не се отнася за следните случаи: 

за гръцки граждани 
за лица, които имат разрешение за престой и живеят в Гърция, поради абсолютна необходимост (професионални или медицински причини) 
за транзит на болнични автомобили, които влизат от Косово през Северна Македония в Гърция за хоспитализиране на пациенти – част от дипломатическия, военен или административен състав на държавите-членки на ЕС и на ЕУЛЕКС в Косово 
Второто решение засяга забраната за влизане в Гърция на граждани на трети страни, с изключение на постоянните жители на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ. 

И двата документа влизат в сила от днес и ще важат до 12 октомври 2020 г. 


Още за: Кулата   Гърция   мерки   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Октомври 2020 08:43 | tapi vizantiici
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Tiq malqki, zashto ne si ebat maikata
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар