Удължават с още месец бедственото положение в Перник

02 февруари 2020 12:53   2 коментара   4165 прочита


Решението е на областния кризисен щаб

Бедственото положение в Перник се удължава с нови 30 дни, считано от неделя. Решението е на областния кризисен щаб. Градът е на воден режим от 18 ноември. В събота започна изграждането на водопровода, по който Перник ще получава вода от язовир „Белмекен”.

Връзката е при Мало Бучино и трябва да бъде завършена за около 40 дни, предаде Nova. Когато новият водопровод е готов, миньорският град ще спре да използва водата от „Студена”. Язовирът ще бъде почистен и ще се изчака да се напълни отново.

2 коментара
02 Февруари 2020 18:11 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За Перник: Разделяш една прозрачна пластмасова панерка на четири равни нива. Пълниш я с вода до третото ниво .Похлупваш с капака и слагаш във камерата на хладилника .След като замръзне цялата я изваждаш и оставяш под наблюдение. Когато се размрази водата до първото ниво, от долу отделяш останалия лед да се топи в друг съд. Тази вода е годна за пиене. Другата се изхвърля.


02 Февруари 2020 18:17 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това е стара руска рецепта за пречистване на вода. Панерката може да е от тези, които се употребяват по гробищата-прозрачна с плътен капак. Нищо не Ви пречи да опитате.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар