Училищни директори до дупнишкия кмет М. Чимев: Не допускайте затварянето на лавките за децата на село Баланово и ОУ"Кл. Охридски "

08 май 2014 15:33   1 коментар   28637 прочита

Сигнали от директорите на ОУ “Кл.Охридски” гр. Дупница и ОУ “Хр. Ботев” с. Самораново са изпратени до кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Директорите на учебните заведения Ил.Близнаков и Даниела Белчева изразяват притесненията си от желанието на общинското дружество “Ученически столове”, чийто шеф е Диана Борисова да затвори лавките в тези училища.

Този проблем със сигурност ще бъде коментиран по време на сесия на Общински съвет-Дупница, когато се гледа и финансовия отчет на дружеството. Дружеството започна своята дейност през октомври миналата година и отчете печалба в размер на 23 000 лева за 2013-а, но от началото на тази година, се забелязва рязко намаляване на месечната печалба, като за месец март тя е 1 000 лева. Цифрите са притеснителни най-вече поради факта, че от месец април, разходите по заплатите и осигуровките на служителите към “Ученическо хранене” вече са за сметка на самото дружество. До сега, те получаваха своето възнаграждение по програма към Бюрото по труда.

П.Петрова


Още за: лавка   училище   директор   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
09 Май 2014 07:38 | Турчино и Уцулата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

що стана с владе кавгата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар