Училище за пример! Откриха официално кабинет по природни науки в СУ Симитли с атрактивен  урок по БЕЛ и Химия и опазване на околната среда 

24 ноември 2022 14:02   1 коментар   2856 прочита


 

С атрактивен бинарен урок по Български език и литература и Химия и опазване на околната среда бе официално открит кабинетът по природни науки в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли. 

 

Специални гости на събитието бяха: г-н Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, г-жа Янкова – Директор не СУ „Св. Св. Кирил и Методий”– град Симитли, заместник-директорите на училището – г-жа Ваня Добринска и г-н Борислав Дафков, г-н Вилимир Александров – председател на Общински съвет – Симитли, г-жа Л. Качулска и учителите от МО по БЕЛ и природни науки от Обединено училище „Паиисий Хилендарски“ – с. Долно Осеново, както и учителите от МО по БЕЛ и ЧЕ и МО „Природни науки, математика и ИТ” в СУ – град Симитли. 

 

Старши учителите Вяра Боянска и Таня Пирнарева си поставиха твърде амбициозни цели, които мотивирани така, цитираме дословно: 

 

С много вдъхновение и лекота Вяра Боянска и Таня Пирнарева в рамките на един учебен час успяха да демонстрират допирните точки на изкуството на литературата с науката химия. С представянето на научните факти и техните проекции в художествената литература, гостите се потопиха в една приятна атмосфера – с кадри от българската филмова класика, демонстрации на химични реакции, петстишия за лирическия Аз в изучавани творби, славослов на жената в литературата ни и характеристика на свойствата ѝ като химичен елемент. Гостите наблюдаваха с интерес и горене на магнезий и на бенгалски огън, както и разлагане на амониев бихромат, представени на фона на тематичната българска песен в изпълнение на Силвия Кацарова и Васил Найденов „Огън от любов”. 

 

По време на урока учителките ръководеха учениците в техните литературоведски и научни изследвания и умело разменяха ролите си, отправяйки една към друга различни предизвикателства. За финал поздравиха учениците и гостите с великолепното стихотворение на Георги Константинов „Миг като вечност”. 

 

Освен удоволствието да присъстват на събитието, гостите получиха като подарък алманах с български любовни стихотворения, сладки сърца, приготвени с много старание от дванадесетокласниците и любовен еликсир за разкош. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
24 Ноември 2022 21:17 | 6666
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това плужека ЗлООООтанов ли е ?
Той ходи само при гербаджийските директори
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар