Учениците във ваканция поне до 13 април

24 март 2020 13:21   3 коментара   15092 прочита


Преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година.

Това се казва в инструкция на Министерството на образованието и науката до учителите, качена в сайта на столичния регионален инспекторат. „Към днешна дата, това което можем да кажем с висока степен на вероятност е, че преустановяването на присъствената форма на обучение в училищата ще продължи поне до 13 април 2020 година.

Това ни изправя пред задачата да направим електронната форма на обучение още по-пълноценна“, посочват от МОН. Те съветват учителите да започнат, там където това не е направено, с преподаването на нови знания. Директорите и класните ръководители е необходимо да направят още веднъж анализ на организацията на работа (кой учител с кои ученици по кое време и колко работи), така че дневната натовареност на учениците 1.-7. клас да е до 6 астрономически часа, а на учениците 8.-12. клас – до 7 астрономически часа, като се има предвид, че част от това време не е в електронна среда.

Извън тези часове учениците могат да бъдат насърчени да ползват допълнителни образователни ресурси. Препоръчва се още приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, но това не отхвърля възможността да се включат и часове по чужд език или друг предмет, който за конкретния клас или випуск е от особено значение.

3 коментара
24 Март 2020 18:05 | rr
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Каква ваканция? Скъсаха се да учат по цял ден дистанционно!


24 Март 2020 23:03 | Мама
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Няма ли кой да каже на началните учителки, че не може целодневно децата от началната степен и родителите им да бъдат заливани с информация и домашни работи. Тези от петък ги писахме и в събота, и в неделя. Представете си как се престарават някои учителки!!!


25 Март 2020 12:39 | мамчета
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

радвайте се децата ви да учат, макар и дистанционно, защото родината ни прелива от чалгализирани и малцинствени елементи, нека станат по-умни от вас
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар