Учениците от 6 и 11 клас се връщат в класните стаи  от 10 май 

08 май 2021 07:37   1 коментар   4795 прочита


  

Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното – на 10 вместо на 17 май.  Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас, които се върнаха в училищата на 26 април, ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица. 

В началото на следващата, на 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място от същата дата също до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.,съобщава Нова тв

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат присъствено. Според последните заявки от просветния министър в оставка, учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, чиито последен учебен ден е 14 май.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за подготовката на учениците от 4, 7, 10 и 12 клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал. 

П.Попов 
 


Още за: ученици   връщане   клас   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
08 Май 2021 17:13 | Дамянова
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хайде стига с тези външни оценявания! Побъркахте децата. В III-то учителките в четвърти клас оставиха децата без пролетна ваканция и без почивни дни. Домашна върху домашна, сборник върху сборник, тест след тест - дори и по два в един учебен ден. И ще ни обяснява зам. -министърката, че външното не било изпитание за четвъртокласниците. Не е изпитание, а е стрес и то огромен!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар