Ученици „смениха“ областния управител на Благоевград и неговите заместници

08 ноември 2019 11:41   3 коментара   6367 прочита


Областна администрация Благоевград за поредна година се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Областният управител Бисер Михайлов, заместник областните управители Антоанета Янчева и Иван Стоянов, както и главният секретар Ася Велкова приеха младите колеги и насърчиха интереса им да научат повече за държавната институция, да се запознаят с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта.

Четирима са учениците от благоевградски училища, които са избрани за ден да заемат управленски позиции и да се запознаят с работата на експертите в държавната администрация.

В ролята на областен управител за един ден влязоха Соня Малашевска от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Йоана Стоянова от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, младите мениджъри се запознаха с работата на областен управител и поеха за кратко неговите функции. Диана Донкова от ПГИ „Иван Илиев“ пое задълженията на заместник областен управител, като в работата и отговорностите на политическия кабинет я въведе г-жа Антоанета Янчева, поста на главен секретар на Областна администрация Благоевград предаде г-жа Ася Велкова на младия мениджър Анита Христова от ПГИ „Иван Илиев“.

Участниците в инициативата получиха сертификати и за ден те се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес, като едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване.

Провеждането на инициативата „Мениджър за един ден“ е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка и ранно кариерно ориентиране. „Мениджър за един ден“ се провежда в повече от сто страни в Европа с огромен брой участници, като инициативата е на Джуниър Ачийвмънт и призовава висши държавни ръководители и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот да дадат начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, като в замяна получат удовлетворение от предадения опит и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на младите хора.

 

3 коментара
08 Ноември 2019 14:37 | И Аз да кажа
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ми то най-добре да го сменят за постоянно, щото като го гледам не се чувства виновен за резила на ГЕРБ в областта. Че даже и като общински председател трябва да го сменят, след като няма топки сам да си подаде оставката.


08 Ноември 2019 20:26 | tomazo
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

айде време е не ученици, а реално да го сменяват тоя кюстендилски клоун.....


11 Ноември 2019 10:10 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Горкия Левски се е опитва да извърне погледа от кифлите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар