Ученици от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ с 92% успеваемост на изпита за езиковия сертификат за „Немска езикова диплома II“ (DSD II)

04 март 2020 11:26   2 коментара   7637 прочита


Огромен успех на изпита за немския езиков сертификат DSDII дело на учениците от ЕГ "Акад. Л. Стоянов"" в Благоевград. В ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ получиха резултатите от проверявания в Германия изпит за езиковия сертификат за „Немска езикова диплома II“ (DSD II). Немската езикова диплома II (DSD II) на Конференцията на министрите на образованието и културата на Германия е официално признат сертификат за владеене на немски език на най-високите нива B2 и C1 според Европейската езикова рамка и дава право за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария.

От ръководството на училището се похвалиха със заслужения успех на учениците от немските класове 12. д и 12. е, защото тази година DSD випуск 2020 е с впечатляваща успеваемост от 92 % придобито С1 и 8 % В2 езиково ниво. Всичко това не би било възможно без безусловната всеотдайност на всички учители по немски език в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ и по-специално на госпожа Катя Балабанова и госпожа Росица Славова, както и на господин Лопес де Са, координатор на програмата DSD II за Югозападна България.

С помощта и подкрепата на ръководството на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ и техните преподаватели учениците в немските класове имаха възможността да се подготвят много добре за писмения и устен изпит за придобиване на DSD II, което показват и отличните им резултати. Когато ученици и учители вървят в една посока, лесно се покорява връх Еверест.

Марти Иванов

2 коментара
04 Март 2020 13:56 | Мама
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Браво, деца! Огромно благодаря на Вашите учители и на ръководството на ЕГ!


07 Март 2020 16:03 | Ученик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Поздравления за госпожа Балабанова! Да е жива и здрава.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар