Ученици от 7 "Б" в СОУ "Cв. Паисий Хилендарски" в Дупница направиха фурор за Хелоуин

31 октомври 2012 20:33   8 коментара   14879 прочита


Най-запалените фенове на католическия празник Хелоуин в Дупница са учениците от 7-ми Б клас от СОУ "Св. Паисий Хилендарски" - Алекстандра Кьосева, Деси Бельова, Ивана Пешева, Виктория Георгиева, Марио Петров. Те изненадаха живущите на улица "Венелин" и Дупница като обикаляха маскирани в най-различни атрактивни костюми. Децата осветяваха пътя си с фенери от тиква. Те изненадаха любимата си учителка по български език и литература - госпожа Нели Йорданова, която ги почерпи с лакомства.

Собственичка на магазин за плодове и зеленчуци Соня Филипова също много им се зарадва и ги почерпи щедро. Децата заразиха с еуфорията всички, които ги видяха в Дупница.

Петър Милев


Още за: празник   хелоуин   ученици   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
31 Октомври 2012 21:15 | Даниела Петрова
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Браво на VІІ б клас!


31 Октомври 2012 21:30 | истина
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Защо не са така ентусиазирани за българските празници?!


01 Ноември 2012 06:36 | парадоксален
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Дали ще направят днес фурор за деня на народните будители? Дали знаят кои са те? Ще отидат ли да запалят пое една свещ в православната църква за духовността и българщината? Защото това е днес: ден за равносметка и самооценка на собственото си поведение най-вече в училище ив обществото. . .
Мога ли учениците да направят паралел между Хелоуин-игрите и кукерските игри? Ще направят ли фурор и на вторите?
Дървета без корени. . . . .Но сега е модерно да имаш право на избор, пък било то и неосъзнат.
ИМАТ ЛИ ТЕЗИ УЧЕНИЦИ УЧИТЕЛИ?


01 Ноември 2012 09:31 | сандански
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

поредната българска дупедавщина а сетиха ли се да отбележат 100 г балканска война щабът на 7 рилска пех дивизия е бил в дупница пусти смотани даскалици


01 Ноември 2012 09:36 | гюпче
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

еееее сетиха се това е изконен български празник донесен от прародината а нашите медии дори и струма се подмокриха даже


01 Ноември 2012 12:33 | актуална
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

алоооо, парадоксалния, как не те е срам да обиждаш тези малки деца бе, да ги наричаш дървета без корени, безсрамник, дали ти като си бил/а 7 клас са ти били по-интересни разните комунистически традиции и празници, или детските игри? това са дечица бе, те свързват хелоуин с някаква детска игра, с някакъв карнавал, с нещо забавно, което ще донесе усмивки и радост в сърцата на хората.... Ще ти кажа и друго - ама така ми е писнало от такива гръмки изречения като твойте, че направо ми се гади, вместо да погледнете позитивно, с усмивка на уста и да виждате хубавите неща - вие се пените тука из форумите и се чудите как "по-логично " и критично да ми се изявявате.... черногледи хора, ама така е, докато в тая нещастна държавица не оценяваме малките неща, никога няма да се научим да оценяваме по-мащабните и все ще мрънкаме недоволно и ще вдигаме лозунги с това, как трябва да се случват нещата, ама от вашта си камбанария, ще ви се случват, ама през крив макарон....


01 Ноември 2012 12:42 | актуална
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

а и защо никой не каза - браво на тези малки дечица, които са се сетили да разчупят макар и частично- заспалия ви, скучен и жалък животец с усмивките на лицата ви, с широко отворените си сърца, с позитивизма си.... ама не - вие трябва да критикувате, да казвате че децата са невъзпитани или да вандали..... и веднага - хоп - дали ще е така празнично на днешния празник... Да ви се чуди и мае човек на тесногръдието и ограничесността. не видяхте инициативността на децата, не видяхте усмивките им, не видяхте оригиналността им, нищо не видяхте, ама да сипете поуки в чисто соц-стил ви е угодно! аз приветствам дечицата и ги подкрепям на 100 %. а вие дето само знаете да ръсите акъл насам-натам и да черногледствате - не ви прави чест!


01 Ноември 2012 15:38 | Българин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Не са се сетили дечицата - промили са им мозъчетата ...Комерсиализация! Как иначе ще се продават вносните маски и костюми. Но не са виновни децата, а глупавите им родители и учители - те създават дървета без корени.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар