Участници в група, занимаваща се с разпространение на наркотици, са с наложени наказания по дело на Окръжна прокуратура - Благоевград

23 февруари 2024 17:02   2 коментара   4631 прочита


Окръжна прокуратура - Благоевград приключи разследване по досъдебно производство, водено срещу организирана престъпна група (ОПГ), действала в периода от м. февруари 2022 г. до м. октомври 2023 г. на територията на България и област Благоевград, създадена с користна цел и занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. 

Организираната престъпна група се състои от седем лица, на които са повдигнати и предявени обвинения. Всички обвиняеми са се признали за виновни за извършените от тях престъпления и са сключили споразумения с Окръжна прокуратура – Благоевград. С определения на съда споразуменията са одобрени, като са им наложени наказания, които имат последиците на влезли в сила присъди. 

Две от лицата - Калоян . Мишев .  (на 55 години)  съвместно с Ради  Мишев.  (на 28 години), ръководили организираната престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества. 

По отношение на обвиняемия Калоян . е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при строг режим на изтърпяване. 

На Ради. М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 7 месеца при общ режим на изтърпяване. 

В ОПГ са участвали още пет лица - Р. К. (на 57 години), Д. М. (на 43 години), Е. М. (на 58 години), В. С. (на 37 години) и М. М. (на 47 години). 

Обвиняемите  в изпълнение на решение на престъпното сдружение извършили и опит за контрабанда на 3, 935 килограма марихуана през границата на България в Турция. Деянието им останало недовършено поради откриването на наркотика при извършена проверка от митнически служители. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 62 960 лева. На обвиняемия Р. К е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при общ режим на изтърпяване, а на Д. М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изтърпяването на което е отложено за срок от 5 години. 

За участие в ОПГ на обвиняемия Е. М. е наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване. 

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година при общ режим на изтърпяване е наложено на В. С. 

Обвиняемата М. М. е с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което е отложено за срок от 4 години. 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
24 Февруари 2024 07:02 | Цъцъ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хапчето и Шкафа на свобода.


24 Февруари 2024 09:10 | Първо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Роднините на Разложчите полицаи разнасящи дрога кога
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар