Турска делегация посети Банско, искат побратимяване с община Ерзурум

24 януари 2021 07:59   1 коментар   3360 прочита


 
Делегация на турската Метрополитан Община Ерзурум е на двудневно посещение в община Банско. Визитата е в рамките на заключителния етап на общия проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Турската делегация е водена от главния секретар на Метрополитан Община Ерзурум г-н Зафер Айнали. В нейния състав са включени ръководители, треньори и състезатели от местния ски и сноуборд клуб. 

Кметът Иван Кадев и неговият екип поздравиха гостите и изразиха увереност, че установените връзки по време на изпълнението на проекта в бъдеще ще прераснат в постоянни отношения. Кметът на Банско благодари за съвместната работа, за която общината беше наградена с приз в категория „Международно сътрудничество” от авторитетното турско списание „Йозел калем”. 

Г-н Айнали връчи подписания от кмета на Метрополитан Община Ерзурум г-н Мехмет Секмен Протокол за побратимяване с Община Банско. Такъв ще бъде подписан и от кмета на Банско Иван Кадев, след одобрение от Общинския съвет на сесията му в края на януари. „Статутът на побратимени градове ще даде възможност да развием нашето сътрудничество в различни дейности и проекти, които да са от полза и за двете общини”, подчерта кметът на Банско. 
Гостите от Турция разгледаха музеите и старинната част на Банско и се запознаха с туристическата и спортната инфраструктура в ски зоната. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
24 Януари 2021 11:40 | Сушче
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да идаа у Бачево, там са си турци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар