Търси се Александър Воук! РС-Разлог обяви преследвачa на певицата Емануела за общонационално издирване

26 октомври 2020 06:59   1 коментар   20965 прочита


 Преследвачът на фолк певицата Емануела е обявен за общодържавно издирване, стана ясно след последното заседание по делото срещу него. 

За четвърти пореден път Районен съд-Разлог отложи процеса срещу Александър Воук, обвинен по Чл. 144, ал. 1 от НК, за системно следене на 39-годишната Емилия Иванова Цветкова, популярна като Емануела. 

Причината за отлагането е отново същата, обвиняемият е нередовно призован. Вече е обявен за официално общодържавно издирване. Името му е в компютрите на граничните пунктове. Напористият ухажор на Емануела отново не е бил открит на посочения от него постоянен адрес София, за да му бъде връчена призовка. Следващо заседание по делото е насрочено за 3 декември от 8. 30 часа. 

Припомняме, че преди повече от четири години софиянецът  Александър Воук започнал са преследва певицата из цяла България и дори зад граница, пръскайки средства за самолетни билети и хотели. Той не оставял Емануела на мира и не спирал да ѝ пише в социалните мрежи, както и на телефона ѝ, досаждайки с дълги тиради, любовни излияния и заплахи. По-късно виртуалното издевателство прераства в шпиониране, преследване по заведения, паркинги, хотели, гонки с коли и т. н. Заради фиксацията на въпросното лице Емануела смени и жилището си, защото той започнал да я причаква дори пред дома й. 

Търпението на Емануела свършило след клубно участие в Банско, където Воук отново настойчиво, отправяйки заплахи, поискал да се срещнат насаме. Наложило се гардовете на заведението, както и тези на певицата да се намесят и да я спасят от преследвача. Последвала жалба в полицията, а по-късно Районна прокуратура -  Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния истеричен натрапник от София, който преди да полудее по Емануела е бил лют фен на Мадона от чиито концерти многократно е изхвърлян. 

За преследването и тормоза срещу обвиняемия има подадени многобройни жалби от певицата. През месец юли миналата година по закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 метра, но той продължава. 


П. Пенева 

1 коментар
26 Октомври 2020 09:04 | Bulgariq
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И мен ме преследваше един граничен полицай на име Иван Вълков -работи на паспортите на ГКПП Станке Лисичково, пускала съм много жалби, но нали са колеги и се познават всички и са с връзки и не се взимаха моите жалби на сериозно.... родната полиция ни пази..... беше пълен кошмар не го пожелавам на никого 3 години живях в някакъв ад, денонощно стоеше пред блока в който живея, и с един тъмно син Форд ескорт комби с номер 2730 караше след мен, вички от гранична полиция знаят за случая и началника им Богоев! До ден днешен нямам отговор защо не взеха мерки!!! Радвам се, че за Емануела поне са взели....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар