Търпението свършва! Жителите на благоевградските села, свързани с подкопания и затворен Покровнишки мост подготвят протест 

29 януари 2022 10:03   4 коментара   9741 прочита


Жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица, подготвят протест заради продължително затворения, подкопан Покровнишки мост. След наводненията и обилните валежи преди повече от месец мостът е затворен и сега жителите на селата пътуват с близо 20 километра повече, за да стигнат до Благоевград. които сега обикалят и за да стигнат до града и обратно, пътят им се увеличава с минимум 16-20 километра.

Търпението им свършва и те обявиха, че ще излязат да протестират ефективно, ако не получат точна информация, кога проблемът ще бъде решен. Припомняме, че в началото на декември придошлата р. Струма подкопа основите на моста, той поддаде и бе незабавно затворен, а трафикът пренасочен през "Зелендолско шоше".

Слухове, че ремонт скоро няма да има изнервиха не само жителите на селата, но и множеството бизнесмени, които имат бази в района. От областно пътно управление са категорични, че щом пристигне финансиране, което вече очакват, ше започнат с укрепването на пътното съоръжение. 

Вяра Колева 


 
 


Още за: жители   протест   мост   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
29 Януари 2022 10:50 | ТТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Скоро ще обикалят през Бучинския мост и Бело поле защото и Зелендолския мост е в окаяно състояние. Един поглед там от стария мост е достатъчен да се увери човек колко е изровено коритото и гондолите на колоните висят на няколко метра във въздуха. Даже няма кой да премахне заседналите там дървета, които допълнително напрягат колоните.
Като падне и той, пак ще протестираме.


29 Януари 2022 10:54 | идиот
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Подкопан е сега.
Защо?
Какво се е променило?
Коритото на реката е променено от човешка ръка.
Познайте дали ще носи някой отговорност.


29 Януари 2022 12:56 | €€€€€
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съгласен съм с "идиот", защото толкова години се даде възможност на Емо "пресевната" да добива инертни материали, от които натрупа милиона, а сега всички ние чрез ремонта ще го спонсорираме. Дали ще се потърси някаква финансова отговорност от виновника? По скоро не! Всички мостове ги очаква същата участ, защото изградените преди години съоражения след всеки мост, които са задължителни, бяха разрушени за да не спират баластрата и пясъка и да достига по близо до пресевната.


29 Януари 2022 22:00 | Лешко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кога ще е протеста за да се присъединя?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар