Трябва ли да се сложат още колчета по цялото трасе в Кресненското дефиле?

23 февруари 2024 11:46   4 коментара   15421 прочита


Монтиране на още колчета в Кресненското дефиле, за да се спре напълно шофирането в насрещната лента.

Този въпрос отново е на дневен ред в Югозападния регион, след поредната катастрофа.

„Отсечката е опасна. Поставянето на обезопасителните колчета през цялото дефиле даде своя ефект, катастрофите се намалиха до минимум, няма тежки пътнотранспортни произшествия.

Отсечката е около 4 километра и половина“, заяви  Александър Цацев, Съюз на българските автомобилисти в България.По думите му практиката с колчетата трябва да бъде продължена.

„Водачите са по-внимателни и концентрирани, приближаването към колчетата също е опасно“, допълни Александър Цацев, предаде БНТ.

Необходим е по-голям контрол – по-често присъствие на автомобили на КАТ и отново да бъде монтирана камера за скорост на центъра на Кресна“, каза още Петър Петров, заместник-кмет по пътна безопасност в община Кресна.


Още за: колчета   дефиле   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
23 Февруари 2024 11:59 | Да
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Защо просто не забраните да караме коли? Така няма да има катастрофи и ще сте доволни. Вдигнете данъците, за да компенсирате спадът на приходите от шумкарите с камерите.


23 Февруари 2024 12:19 | Kocho
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

До горния коментар: селянин гнусен от месеци няма смъртен случай в дефилето. Ако смръдливото ти време и слабите ти нерви са по-важни от човешките животи - да, по добре не карай кола!


23 Февруари 2024 14:34 | Кирил
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Да, трябва да сложат. От повече от половин година няма нито една катастрофа в този участък. Със сигурност никои не е закъснял за там където е тръгнал заради дефилето.


23 Февруари 2024 17:42 | saroian
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Магистралата е майката. При каменопад, колче не помага! Стига празни приказки, заеби разходите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар