Трогателен дар! Бивш политзатворник стана лечител! Заради вълшебните си ръце "Доктор" Мончо получи нова къща от излекуван грък

11 октомври 2016 18:25   3 коментара   42403 прочита


78-годишния Симеон Шапков изучил занаята зад решетките от съкилийник

Невероятно чудо споходило 78-годишен мъж от петричкото село Тополница, който излекувал грък с масаж, в замяна, на което той му обещал да му оправи къщата, защото възрастният човек живее в мизерни условия.

Лечителят се казва Симеон Шапков и е на 78 години. Преди около един месец на врата на мъжа дошъл 61-годишният Димитри от Солун, с молбата да му помогне. Човекът изглежда измъчен от болките си, превит на две, заради прищипване в нерв на гръбначния стълб. Симеон Шапков е известен в района като лечител, който чрез масаж помага на болни хора.

Чужденецът чул от уста на уста и дошил при бай Мончо.. Преди да потърси помощта на местния лечител Димитри е обиколил над 20 медицински лица, от които нито един не е успял да му помогне, изпил разни лекарства, но болката не отшумявала. "Доктор "Мончо, както е известен в района още след първия масаж е оправил прищипания нерв. Гръкът, който е изключително доволен от бай Мончо му обещал в замяна да му оправи къщата, защото е в окаяно състояние, и да му създаде по- добри условия за живот.

Веднага още същата седмица е извикана група майстори, които да изчистят къщата, боядисат и приведат в добър вид. И до днес ремонтните дейности продължават.

Възрастния мъж, бай Мончо е прихванал занаята в затвора в Стара Загора, където е лежал близо 10 години за политическа измяна. Бивш разузнавач, който е направил с още няколко човека опит за сваляне на комунизма през 70 години. Там имало един българо-мохамеданин на име Халил Ибрамов, който по този начин лекувал затворниците. Мончо научил занаята от него.

Бай Мончо казва за себе си:"Минал съм през много неща, и трудни, и лоши, но с това си оставам в историята. Искам да помагам на хората и докато съм жив, човек няма да върна ".

За него знаят много хора от цялата страна. Преди около две седмици 48- годишна жена от град Чирпан е дошла при него свита с дископатия в кръста, след което си тръгнала изправена. Той чрез масаж лекува дископатии, схващания, прищипвания и други заболявания.

Ани Георгиева


Още за: чудо   лечител   къща   условия   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
11 Октомври 2016 20:55 | Българина
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

Да е жив и здрав още години бай Симо, да помага на хората в нужда. Похвала на гръка, благодарен и честен.


12 Октомври 2016 10:13 | майстор
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Евала на Лечителя. Но, обърнете внимание на къщичката. Тя е тип " Шаронска ".
Историята на този тип къщи в петричкия район е много интересна. Поинтересувайте се, защото са на изчезване!.


14 Октомври 2016 08:36 | Н.А.В.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ШАРОН е евреин, които за благодарност, че българите са спасили евреите е построил тези шаронски къщи в този край на България. И доколкото съм запозната и то безплатно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар