Три години, след голяма трагедия в Благоевград! Шофьорът, прегазил студентката Фамите на пешеходна пътека, влиза в съда

15 януари 2020 15:42   7 коментара   21802 прочита


Три години, след тежкия инцидент в Благоевград, при който бе прегазена от камион и убита на място 19- годишната студентка Фатиме Колашева, шофьорът Илия Шопов влиза в съда. Окръжна прокуратура- Благоевград е внесла за разглеждане обвинителния акт срещу Шопов за извършеното от него престъпление.

Трагедията, в навечерието на най- празничния месец- декември 2017г, бе неописуема. Смъртта на момичето потресе града и страната. Фатиме, бе прегазена, докато пресича в близост до кръстовището на ул. „Славянска“, където впоследствие бе поставен светофар.

В обвинителния акт се казва: " Обвиняемият Шопов, управлявал служебен товарен автомобил от Симитли към Благоевград. Същият бил натоварен с пясък, предназначен за новострояща се сграда в близост до ІІІ ОУ „Димитър Талев“. Пристигайки в Благоевград, той се включил в движение по ул. „Александър Фон Хумболт“. В близост до кръстовище с ул. „Славянска“, след като видял предприелата пресичане на пешеходна пътека Фатиме, водачът спрял автомобила и я изчакал.

Впоследствие Шопов завил надясно товарния автомобил, в посока към МБАЛ – Благоевград. Междувременно момичето започнала пресичане на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. „Освобождение“. В този момент обвиняемият вместо да спре продължил ускорителното движение на МПС, вследствие на което настъпил удар между управлявания от него автомобил и Фатиме и прегазването на пострадалата.

Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград констатирал настъпилата смърт на младото момиче. От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на Фатиме се дължи на тежка, несъвместима с живота комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми.

Същата е настъпила много бързо, почти моментално и е била неизбежна, твърдят от прокуратурата. След фаталния инцидент, последваха мълчаливи протести, живи вериги от студенти, приятели, преподаватели на Фатиме, които поискаха справедливост и обезопасяване на района. След случая бяха изградени легнали полицаи, освежени пешеходните пътеки в Благоевград, а на мястото бе поставена светофарна уредба.

К. Тодоров

7 коментара
15 Януари 2020 17:31 | Брей
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Ром и туркиня, перфектна комбинация ..


15 Януари 2020 17:43 | Лошата котка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Как разбрахте че е ром. Тук сте в голяма грешка, чист натурален българин си е. Аз ром в учебна кола НЕ съм виждала, но кола да кара ДА---- А и камион не съм виждала да кара затова е странно . Ром и работа страшна комбинация.


15 Януари 2020 19:17 | Йордан
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

България погина! А Бърдоква клати кючеци с Херо Мустафа!


16 Януари 2020 00:06 | Балък
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

На пешеходна не се изкача рязко и е логично да изчакаш шофьора да те забележи преди да се засилиш като терминатор. После се убеждаваш, че и другия в насрещното те е забелязал преди да продължиш. Гледаш дали и някой луд няма да реши да изпревари или изкачва нанагорнище в този хубав момент... Ако кола се е засилила не тръгваш защото има и спирачен път... т. е трудно ще спре веднага, по-добре е да се изчака. Тежкотоварните имат по-дълъг спирачен път, винаги се изчакват.
Ако минаваш през платно без пешеходна и шофьора е трезвен почти не носи отговорност, т. е не е препоръчително, но когато се наложи преценяваш скороста му, разстоянието и физическите си възможности... На тъмно или по време на валежи се внимава още повече поради намалена видимост и още по-дълъг спирачен път.
Тези методи действат безотказно!
В конкретния случай шофьора на камиона се е засилил за да изкачи наклона, а момичето е било в сляпата му точка по време на завоя...


16 Януари 2020 00:54 | Спас
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Костурков и оня дек му викат Юда са скрили акта на фирмата и сега пак ше се измъкнат Юда е написал акта и после Костурков го е накарал да го открадне


16 Януари 2020 01:01 | До Спас
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Костурков от Даи и онзи Кирил дето натопи колегите си?


16 Януари 2020 17:17 | abv
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струна кон, четете ли какво пишете?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар