Три дни Банско ще е кинология

05 септември 2018 10:57   3 коментара   3584 прочита


От 7 до 9 септември в Градския парк на Банско ще се проведат станалите вече традиционни за града международни киноложки изложби. Вече няколко години Българската Републиканска Федерация по кинология в сътрудничество с община Банско, канят кинолози от цяла Европа, да покажат породисти кучета и да получат екстериорни оценки, според стандарта на породата.

И тази година кучета, собственици и хендлери(водачи), ще бъдат оценявани от международни специалисти във всички FCI групи. Съдии ще са Цви Купферберг от Израел, Венцислав Китов – България, Йохай Барак Лифас- Израел, и Красимир Тодоров също от България. И четиримата съдии са водещи специалисти, председатели и основатели на клубове по породи, международни съдии от години. От няколко поредни години за банскалии не е чудно, да срещат из града красиви кучета от елитни породи, придружени от притеснени собственици, полагащи неимоверни грижи за питомците си. Разресани опашки, обемна козина, кордели, козметика и аксесоари, панделки и уникалните прически, са само част от суетенето около чудесно развитите и отглеждани по най-правилен начин породисти кучета. Всъщност кинологията е това. Да имаш регламентирана представа, как трябва да изглежда и какъв характер трябва да има твоето куче. Как трябва да го отглеждаш, за да постигне то световноприетият стандарт за породата си.

Събитието има за цел да привлече вниманието на граждани и туристи, обичащи кучетата, както и да бъде място, където всеки може да научи нови и полезни неща за отглеждането на домашните любимци.


Още за: Банско   кинология   изложби   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
05 Септември 2018 13:27 | Циркаджии
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

След тази изложба идва ред на друга:"Изложба на монтофонски породи говеда". Не пропускайте!


05 Септември 2018 14:01 | От публиката
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Монтофонските говеда няма да са интересни. Тях ги гледаме вече седем години-голяма лакомия-прираст никакъв. Сигурно са хванали "син език". За тях си са добре-папкат и си живеят отлично. Да му мисли публиката!


06 Септември 2018 10:24 | Кучкаро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо ново, то в Благоeвград e киноложка изложба всeки дeн с тия глутници бeздомни кучeта
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар