Тревога в Петрич: На вниманието на Регионална здравна инспекция-Благоевград! На пазара се продават животински продукти на открито при температури над 35 градуса!

30 юли 2019 10:52   6 коментара   19607 прочита


Будни петричани сигнализират в редакцията ни за сериозен проблем. По думите им, на пазара в Петрич, при температури от 35°, на открито се продават яйца и други животински продукти.

Хората са притеснени, тъй като според тях на такава жега, продуктите се развалят и носят сериозна опасност за здравето на купувачите. А желанието на клиентите да закупят домашна стока е голямо, тъй като я смятат за по-истинска и чиста, без добавени консерванти, оцветители и други вредни за здравето неща. Оказва се, обаче, че точно тази стока може сериозно да навреди на здравето, ако не се съхранява по правилния начин.

Яйцата например, трябва да се съхраняват при температура до 18 градуса. При адските горещини в последните дни в Петрич, единствения начин това да стане е, ако бъдат поставени хладилни витрини.

"Мръсотия и кацнали мухи навсякъде по млека, сирена и всички продукти", коментират възмутени петричани и разказват още, че вечер масите на търговците тънат в мръсотия. Хората си пожелават скоро търговците да се сдобият с хладилни витрини по примера с благоевградския пазар, което би гарантирало в по-голяма степен съхранението на качествата на домашния продукт.

Припомняме, че от началото на юни търговците на пазара в Благоевград бяха преместени в закритата част на пазара и бяха задължени да наредят стоката си в хладилници, които управата на пазара им осигури. Малко след промяната, на място бе извършена проверка и от здравни инспектори, дали предписанията им се спазват. При проверката не бяха установени нарушения. Търговците са доволни от нововъведението, а клиентите са по-спокойни и дори купуват повече.

П. Пенева

6 коментара
30 Юли 2019 11:50 | Един друг
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Платена медия мекерета гоялм проблем хората с труда си да изкарат 5 лв. Гробарите искат да пратят всички в умрелите вериги.


30 Юли 2019 11:58 | малее
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Ей Един друг - тъпако яж си тогава вкиснатите продукти от пазара дето ги държат на 40 градуса и мухите ги обикалят по цял ден


30 Юли 2019 12:43 | 0000
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Добре, че е фейсбук да взимате информация!!!


30 Юли 2019 13:34 | Красимира
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

А некой умник да се сети, че имаме други проблеми в Петрич ???? За поредна година има катуни цигани по билото на Беласица, берат боровинки . Там има екологична катастрофа ! Тонове боклуци навсякъде ! А фейсбук красивите Природен парк "Беласица", полиция и община, вместо да клатикурят и скатават, да вземат мерки, за да спасят малко останалите читави неща на нашата малка територия !30 Юли 2019 13:44 | Х
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ИНАЧЕ ВКЪЩИ СЪЩИТЕ ТЪРГОВЦИ ДА НЕ БИ ДА СЪХРАНЯВАТ ЯЙЦАТА НА 18 ГРАДУСА. АЙ СИКТИР


30 Юли 2019 15:01 | Мария
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Пазарувам редовно от пазара и съм много доволна, доколкото и виждам всичко се съхранява в хладилни чанти, досега проблем никога не съм имала :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар