Тревога! Ковид 19 взе втора жертва в симитлийското село Долно Осеново! 50-годишен издъхна тази нощ в МБАЛ Благоевград

29 юли 2020 06:20   25 коментара   23324 прочита


Коронавирусът взе поредна жертва в симитлийското село Долно Осеново. След като завчера издъхна 70- годишна жена, вследствие на коронаинфекция, тази нощ в МБАЛ Благоевград почина и 50 годишен мъж. Заболяването се развило много бързо и въпреки спешната лекарска намеса коронавирусът се оказал по-силен.

Припомняме, че в село Долно Осеново заразата пламна след като миналата седмица през уикенда е имало сватба и струпване на много хора и се предполага, че огнището е тръгнало от там. Ситуацията е усложнена, броят на заразените непрекъснато расте, двете обособени болнични отделения са препълнени, пълна е и реанимацията на болницата  .

Заразени се настаняват и в тубдиспансера. Двама нови служители от социалния отдел на община Благоевград също показаха положителен резултат за вируса. На фона на цялостната картина в страната и факта, че Благоевград, е на трето място по броя на заразените и пострадали хора, то е истинско невежество да не се вярва в съществуването на опасния вирус.

По разкази на преживели, коронаинфекцията преминава изключително тежко. В първия етап е високата и с нищо неповлияваща се температура, а впоследствие идва и тежката пневмония и страшното страдание поради липса на въздух. Така, че бъдете внимателни и се пазете.

Не е шега, спазвайте ограничителните мерки и избягвайте струпвания на хора, носете маски на закрито и не забравяйте, че дезинфекцията е задължителна. Извънредното положение е удължено ,заради опасния скок на заболелите .  
П. Петрова 

25 коментара
29 Юли 2020 07:47 | ЧичкоТревичко
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

Всяка една смърт на възрастни хора 70 години вече се преписва на коронавируса, трябва статистика. За съжаление умират и 50 годишни (това трябва да ни убеди, че умират и млади) Алоо, отдела за пропаганда.. млади хора това са 20-30 годишни. Защо от тях никой не умира? Обяснението на пропагандната машина е: Когато човека има едно или няколко смъртоносни заболявания от които човека и без това ще си умре, то коронавируса способства това да се случи. Защо смъртоносните заболявания наричате съпътстващи? Съпътвастващо е нещо което не е опасно и незначително? Ами защото цялата пропаганда основана на лъжа ще се сгромоляса. Сега е лято, топло, никой дори не киха по улиците, но представете си как ще заработи пропагандата есента и зимата когато се появят сезонните грипове и всеки втори ще прекара настинка и грип.


29 Юли 2020 08:29 | ЧичкоТревичко
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Добро утро тролове от Струма. Слагайте минусчета, от това обаче лъжата няма да стане по истинска.


29 Юли 2020 08:39 | ЧичкоТревичко
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Да, от хрема се заразяват малко и голямо, даже бебета. А от коронавирус само възрастни хора уж се заразяват и умират. Хремата е много по опасна :)


29 Юли 2020 10:17 | До Чичко Тревичко
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

На маке ти уу газицата миризлива, философ таков


29 Юли 2020 10:18 | Гошо
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

ПРОСТ НАРОД ТОВА Е ТЕЗИ ДЕТО НЕ ВЯРВАТ ГИ ХВАЩА АМИ БЛАГОЕВГАД Е МАЛЪК ГРАД И ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО МЛАДИ ХОРА ОКОЛО 30 ГОДИНИ СА ТЕЖКО БОЛНИ ОСЪЗНАЙТE НЕГРАМОТНИ ЛЮДЕ


29 Юли 2020 10:24 | Шон
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

От какво са тежко болни? Има хиляди болести, много хора боледуват, а няма нито един починал само от корона вирус.


29 Юли 2020 10:44 | ДО Шон
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

И на теб да го таковаме на майка ти


29 Юли 2020 11:23 | до чичото
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Чичак, що си чешеш езика и говориш неща, от които НИЩО НЕ РАЗБИРАШ?! Стой си на село и не се мешай с хората да не ги заразиш! Ни се излагай да пишеш глупости, чичак!


29 Юли 2020 11:24 | !
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Чичак, що си чешеш езика и говориш неща, от които НИЩО НЕ РАЗБИРАШ?! Стой си на село и не се мешай с хората да не ги заразиш! Ни се излагай да пишеш глупости, чичак!


29 Юли 2020 13:36 | Слави
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Гербарските тролове от вестник струма когато нямат аргументи да се обосноват и започват да обижда, пцуват.. абсолютно низкоинтелигентни тъпи, платени, аграри. А човека е прав, какъв е този такъв смъртоносен вирус от който умират само възрастни хора с по няколко заболявания? Вижте се колко сте жалки, и за тролове не ставате.


29 Юли 2020 13:57 | Шон
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"до Шон", майка ми е починала, пожелавам ти скоро да идеш при нея. АМИН. Умри герберски толуп.


29 Юли 2020 14:04 | Слави
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Шон, приятелю. Тези боклуци заслужават да им отидем с по една бухалка и да им размажем тиквите. По рано свърталището им бе на 2 етаж в 2-3 стаички срещу гум-благоевград.


29 Юли 2020 14:14 | Рошко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Силвето, която уж се води шефка е дебела леличка, продала си душата на герб и дпс.


29 Юли 2020 14:16 | Шон
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Слави, още малко им остава на всички герберски калинки напълнили родния ни град, скоро ги връщаме по родните им села и паланки.


29 Юли 2020 14:25 | Слави
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Рошко, веднъж ходих там.. преди години (7 или 8) и приказвах с тази дебелана. Много неприятна продажна жена, повод бе лъжлива публикация. Пишат за каквото им се плаща. Такива измислени медии не трябва да съществуват.


29 Юли 2020 14:47 | Рошко
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Затова сме на 111 място по свобода на словото. Тези продажни журналя утре ще пишат за всеки, който им даде няколко сребърника.


30 Юли 2020 00:14 | стратег от Мировяне
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много ми е любопитно, в кармазъ-оценки са само слепците тук, или може би платени тролове на червената им майка БКП. Още повече ми е любопитно реално дали пазят родителите си, или са смели и там! В първия случай са лицемери, дали си задника да пишат това. Разбирам ги, в България това е професия от 1944-а година. Второто е, че са престъпници, защото пропагандират информация, която може да довърши България. Третия случай е най-вероятния и тривиален. Писачи, най-често неграмотни, недоучени и вечно по професия безработни, на които винаги другите са им виновни, че не стават за нищо, които публично излагат колко им е коефициента на интелигентност и колко на този на нахалност. И сега им е дошло времето да "блеснат" с хейтърствуване. Но запомнете мили, драги, дърпате дявола за опашката и той може още утре да похлопа на вратата ви. виждал съм ги такива много, как после вият ! Ако на някой му е останал още грам разум, нека се осъзнае.


30 Юли 2020 01:02 | Бай Ганьо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до шон и чичко тревичко,
вие сте болни хора, бе тъпегьоси. Идете в некое отделение и питайте сестрите там дали нема коронавирус. Ама то не се умирало от него, а от придружаващи заболявания. Еми то и от СПИН не се умира, СПИН-а просто ти унищожава имунната система и те прави податлив на всякакви други гадости, но не те убива директно. Колко ли хора сте заразили и колко ли живота сте застрашили с идиотското ви мислене и поведение, бе тъпанари.


30 Юли 2020 07:38 | Гринго
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И ония спортистчетата не верваха, ама единия си отиде без заболявания, другия 1 месец не може да се възстанови. Иначе си вервайте, нема вирус, само едно грипче е


30 Юли 2020 07:52 | даа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АУТОПСИИ КОГА?


30 Юли 2020 07:52 | даа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КИСЛОРОДНИЯ АПАРАТ ТЕ УБИВА ПО-БЪРЗО


30 Юли 2020 08:07 | Росен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ебани мижатурка/и от тая ебана струма. Разнасяте тук лъжи и дезинформация. Значи тези които ви разоблачават тук са червени толове на БКП, така ли? А вие сте борци разнасящи светлина и европейски ценности такива като: гей-паради, ювинална юстиция, 5G, коронавирус. Шибани платени лайна, кажете защо така се напъвате да ни убеждавате, че има нещо което не съществува? То си личи по коментарите, никой вас не ви закача а вие се нахвърляте на коментаторите с обиди, манипулирате гласуването под коментарите. Това ви издава, че именно вие няколкото работещи в тази лайняна медия пишете коментари и се зъбите на несъгласните с вашите лъжи, вместо това отговорете: Защо не се заразяват млади хора, деца, бебета и не умират? Защо тестовете показват на много хора, че са заразени а те са в прекрасно здраве? Защо в много семейства има по 1 уж заразен а той не е заразил останалите? Защо тестовете на много хора са показали, че са проболедували и изградили антитела без дори да са имали настинка? Защо... ??


30 Юли 2020 08:14 | Росен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как лекуват уж заразените като ни лъжеха, че вируса е толкова смъртоносен, че хвани ли те непременно умираш? Нали няма лекарство и целия свят работи над създаване на ваксина? Лъжи, Лъжи, Лъжи, Лъжи и ебани тролове от струма. Ето така съществува тази лъжа, благодарение на вас лайнари, на фалшиви тестове и на продажното правителство Герб с тулупа Бойко начело който за пари продаде всички нас и ще съсипи икономически държавата. Сега увеличи извънредното положение до края на август а септември най късно октомври ще въведе нов карантин. Как ще оцеляват хората без работа? Ебани продажни тролове от ебаната подобие на медия струма. Направете си там по една свирка един на днруг и мирясайте.


30 Юли 2020 10:09 | Бай Хой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"бай Ганьо" и"стратег от Мировяне" са един и същ платен герберски дупелизач.


30 Юли 2020 13:32 | Giustiziere
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Prav e Stratega Oligofreni
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар