Трескави ремонти! Инфраструктурни подобрения в села на община Петрич

13 юли 2019 10:02   6 коментара   9751 прочита


Работи се по обектите за благоустрояване в селата на община Петрич, утвърдени в капиталовите разходи на бюджет 2019 г. В село Кърналово се извърши третият, последен етап от бетонирането на ул. „Ванюша Валчук“, която е над един километър. От тазгодишния бюджет за довършване на посочената улица бяха предвидени 40 хил лв. В с. Кърналово приключва и цялостното бетониране и на ул. „Стою Хаджиев“, подменен е и водопровода.

Инвестицията е в размер на 140 хил лв. Улицата се намира близо до центъра на селото и е една от основните. В село Кърналово се ремонтира и помещение в читалищната сграда, което ще бъде клуб на пенсионера. 40 хил лв. от общинския бюджет се разходват за целта. В село Марикостиново се извършва ремонт на пътната връзка вход-изход към селото на стойност 130 хил лв. С тази инвестиция ще се гарантира безопасността на движение в участъка, тъй като ще има ново ясно регулиране.

Приключи в село Марикостиново и ремонтът на резервоара за питейна вода, с цел подобряване качеството на водата. Спрени са всички течове от съоръжението, ограничено е навлизането на подпочвени води, покривната замазка е заменена с битум. Изграден е също нов водопровод /40 метра/ за оттичане на води от сухата камера, подменени са основните кранове, възстановен е санитарно-охранителният пояс.

Ремонтът на резервоара е на стойност 25 хил лв. В село Самуилово се работи по улиците „Пирин“ и „Гео Милев“, за които са насочени 65 хил лв. бюджетни средства на община Петрич. В село Старчево е подменен водопровода на ул. „Христо Ботев“, предстои нейното бетониране.

М. Иванов


Още за: работа   обекти   села   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
13 Юли 2019 10:57 | Знам
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ремонта на това съоражение струва 8000 лева а са платени 25 000 лева. Къде отива разликата?


13 Юли 2019 12:01 | Иван Василев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Идете и вижте как се циментират улици в Яворница с много по малко пари. Кой краде парите в тия села.


13 Юли 2019 14:11 | И.Х
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

8 хиляди струва на жена ти фалшивите цици. Аман от разбирачи, кажи кой си и веднага получаваш ремонта на 10 резервоара.


13 Юли 2019 16:09 | Боби
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ела в Яворница и виж че на улиците от преди две години желязото се е показало и пука гуми. ТА КОЙ КРАДЕ, и в Яворница ние хората си плащаме бетона а не общината.


13 Юли 2019 17:58 | Иво
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ти пък откаде излезна бе Митрев .
При мен идват хора да те търсят .
Взел си им пари за проектиране и нищо не правиш .
Искат да ти завеждат дела Митрев !
Ако станеш кмет по лесно ще те намерят . Върни на хората парите щото лошо ти се пише .
А Лебедо как ти го е набрал


14 Юли 2019 08:25 | Злобил
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

При тази допотопна инфраструктура на общината са необходими огромен брой ремонти. За това е нужно да има местни избори на всеки две години, а не като досега. Защото кметовете се активизират преди избори. Слледователно активноста им ще е два пъти повече.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар