“Транс юг” спря автобуса в 13 ч. за с. Рупите, пътниците принудени да се возят с такси

07 юли 2012 00:06   5 коментара   15862 прочита
Учителката Николина Кунгалова /вляво/ от Рупите и Живко Симонски от Кърналово /вдясно/ заради спрения автобус в 13.00 часа са принудени да пътуват с такси
Учителката Николина Кунгалова /вляво/ от Рупите и Живко Симонски от Кърналово /вдясно/ заради спрения автобус в 13.00 часа са принудени да пътуват с такси


Учителката Николина Кунгалова /вляво/ от Рупите и Живко Симонски от Кърналово /вдясно/ заради спрения автобус в 13.00 часа са принудени да пътуват с такси

Автобусът Петрич-Рупите, тръгващ в 13.00 часа от спирката до МБАЛ “Рокфелер”, не пътува от края на учебната година - 30 юни.

Учителката в Професионалната гимназия по механо-електротехника “Юрий Гагарин” Николина Кунгалова от село Рупите, която всеки ден пътува до Петрич, заяви:

От “Транс юг” казват, че нямало ученици, нямало пътници. Проблемът е, че след като е спрян този автобус, единственият по линията Петрич-Рупите е чак в 15.00 часа. Има автобус в 12.00 часа, но той е обиколен през Първомай. Жива мъка сме, събираме се по няколко души, хващаме такси, за да се приберем. Не е хубаво автобусът в 13.00 часа да пътува само през зимата, заключи Кунгалова.

Автобусът в 13.00 часа беше много удобен, с него пътуваха не само ученици, той покриваше селата Старчево, Кърналово и Рупите. Не знам защо го спряха, оплака се и Живко Симонски от Кърналово.

Управителят на “Транс юг” Огнян Георгиев обясни: Автобусът в 13.00 часа се води ученически. Икономическият анализ показва, че във времето извън учебната година с него пътуват 1-2-ма пътници. В същото време автобусът в 15 часа покрива пътническия поток, който се натрупва около обедните часове. Готов съм да се срещна с г-жа Кунгалова и г-н Симонски и заедно да обсъдим проблема. Трябва да направим така, че хем те да са доволни, хем ние да не сме губещи, заключи Георгиев.

5 коментара
07 Юли 2012 09:18 | dd
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

нема ученически линии онова джудже ангелски ги пазе нали им беше шеф направо в министерството пишите


07 Юли 2012 14:52 | странична наблюдателка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Трябва да се направи нещо и то незабавно! И не само за тази линия, но и за другите. Не всички могат да пътуват със собствен превоз или такси. Навремето имаше доста пътници, понякога автобусите дори бяха претъпкани и с правостоящи, но от Транс юг си правиха гавра с нас. Тъпкаха ни в стари автобуси, продаваха ни скъпи билети за превоз без парно зиме, без климатик лете. Ако навреме се бяха взели мерки, сега нямаше да се стигне до тук. Хората не са будали да си дават парите ей така и повечето предпочитат да пътуват с таксита по няколко човека, но не и да се качат на рейсовете. А рейсове трябва да има и то по на често, за да имат потребители тяхните услуги. С трици маймуни се не ловят!


07 Юли 2012 15:45 | а
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Г-жа Кунгалова не е ли на 8 часов работен ден? Вместо да си изпише вежди, май ще си извади очите! В извънучебното време учителите, които са на работа през ваканциите работят на пълен работен ден от 8 часа, а в другото време им се признават неприсъствени часове за подготовка на уроци извън училището.
Ако наистина няма достатъчно пътуващи не е рентабилно да има курс в този посочен час, при положение че има преди един час и след два часа от онзи, който си искат. Има села, в които няма никъв транспорт, пътуват до съседното село и вървят с километри пеша, защото няма пътникопоток. Някога се пълнеха големи рейсове, сега не могат да се напълнят микробуси, времето е различно, всичко е на различна основа, ако една малка фирма е поела този курс и той е нерентабилен, няма от къде да покрива загубите, разберете и те и ние сме на ръба на оцеляването. Ако изобщо няма транспорт, защото няма желаещи да го изпълняват?


07 Юли 2012 17:57 | гошо белята
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТРАНС..... Юг.. И не се намери някой да промени това име, още на времето през 1989 година когато обявиха конкурса се знаеш че тези просто нямат и понятие какво е ТРАНС и какво е ТРАНСПОРТ. И за сведение Петрич е на югозапад, нещастници! Болиме за това предприятие защото от там съм започнал да работя!!!! СМЕНЕТЕ НАЙ ПОСЛЕ ТОВА ИМЕ !!!!! И ДА НЕ КАЗВАМ КОЙ ГО ИЗМИСЛИ.....


07 Юли 2012 18:11 | ....
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

до а е някой малко да се обади и гледате кусур да му намерите- не всичко е пари транспорт нямало щото нямало желаещи смешници и срам си нямате един мост падна пред града и сега две три години ще чакаме да намерят причините и след още няколко ще го почнат жална картинка сме
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар