Трагедия в кочериновското с. Боровец! Къщата на самотен баща с 9-годишно момиченце изгоря, в пламъците изчезнаха цялата покъщнина и... любимото колело на малката Валя

10 януари 2022 14:19   2 коментара   12306 прочита


Невероятна трагедия сполетя самотният баща Бисер Годев в кочериновското село Боровец. Пожар, тръгнал от печката на дърва, изпепели цялата им къща. В пламъците изчезнаха спомените на Годев, цялата покъщнина и любимото колело на малката Валя, за което тя плака неутешимо, разказва баща и.

"Имам една мечта за рождения си ден на 25 януари- да имаме пак наша къща и да си имам колело, това казва малкото момиченце, чиято слънчева усмивка, провокира само искрена обич. 

Инцидентът станал вчера сутринта. Бисер изпратил детето си на училище в Кочериново и отишъл до селския магазин. Там го застигнала лошата вест, че къщата му гори. Хвърлил покупките и хукнал. Пред очите му за броени минути всичко изчезнало в огъня.

Пожарът тръгнал от печката, която запалил брат му на 2-рия етаж. Шок, трагедия и истински ужас преживял Бисер, който работи неуморно години наред, за да се грижи за детето си, чиято майка избягала преди години. Бисер работи за хляба и детето, но няма средства да възстанови дома им. Разплакал се, казват съседи, които незабавно се спуснали да помагат, кой с каквото може.

Приютили Бисер и Ваня, докато се реши проблемът им,, докато намерят свой дом.. Новината бързо се разнесла и вече е започнала кампания в помощ на Бисер и Валя. В общината събрали пари и им купили дрехи и завивки, кметският наместник на селото много им помага във всичко, но Валя е тъжна.

Защото от дома и помен няма, а и предстои рожден ден на 25 -ти януари. Искала с приятелчета да празнува, а от вчера няма къде да ги покани. Затова най-голямата и мечта е да се върне у дома, а после да има и колело... 
Много мъка има по този свят! Много!

Но когато тя е споделена болката е по-малка. Цяла община Кочериново се впрегна да помага на Бисер и Валя от село Боровец. Да направим поредното добро и помогнем кой с каквото може, едно дете да се върне отново у дома! да помогнем на Валя и нейния татко, останали бездомни, тъжни и уплашени! 
...

 Ако искате да помогнете на Бисер и Валя можете да се обадите на кметския наместник на село Боровец В. Христов на телефон : 0879 13 03 06! 


 


Още за: баща   дъщеря   къща   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
10 Януари 2022 14:58 | Васил Иванов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как да помогнем


11 Януари 2022 13:01 | Gosho
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Който иска да помогне, най - добре на место да отиде и да им даде пари или каквото намери за добре, но никога не давайте пари на посредници защото парите в повечето случай не достигат до там до където си мислите, че ще отидат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар