Трагедия! Студент от Американския университет в Благоевград с разтъсващо писмо към приятелите си: Брат ми-шизофреник уби любящия ми баща и сестра ми!

23 септември 2021 22:51   11 коментара   30468 прочита


Стефан Андреев разказа за убийството, което потресе Америка, открито говорейки за болестта на брат си, наследена от майка му, за да информира хората, докакво може да доведе тя....

Скъпи приятели, преди дни голяма трагедия се случи в семейството ми. Баща ми Майкъл и сестра ми София бяха трагично убити. Заподозрян е брат ми Майкъл младши, който страда от шизофрения, така започва разтърсващото си писмо, студентът от Американкия университет в Благоевград Стефан Андреев.

Младият мъж говори с болка за баща си и сестра си, като открито съобщава, че брат му от години страда от "неврологичното заболяване"- шизофрения, наследено от биологичната им майка, рускиня, която е била с тази диагноза. Въпреки болката от случилото се, студентът Стефан Андреев описва болестта на брат си и моли хората да се "осведомяват " за нея, тъй като тя води човека към подобни действия. 

Стефан Андреев получава черната вест на 20 септември и незабавно заминал за Джорданвил - САЩ, където в дома им се разиграла кървавата касапница. Ето какво пише BG voice за случилото се:

22-годишен българин е арестуван по обвинение, че е убил собствения си баща и по-малката си сестра в дома им в Джорданвил, Трагедията се разиграла Семейната къща на Андрееви в градчето Джордансвил в североизточната част на щата Ню Йорк.

Българинът с американски паспорт Майкъл Андреев-младши, който най-вероятно е страдал от шизофрения, е задържан за предполагаемо убийство на своя съименник и баща Майкъл Дж. Андреев – старши на 67 години и 12-годишната София Трусова, която е сестра на Майкъл. 

Майкъл в ляво и Стефан в дясно

От полицията съобщиха, че са се отзовали на сигнал от 1402 State Route 167 в неделя в град Уорън за нападение с нож. 
Свидетел става 9-годишният син на българина. 

„Малкият брат чува и вижда намушкванията. Той бяга от къщата, търси помощ. Връща се обратно в къщата защото знае, че 12-годишната му сестричка е в къщата. Намира я с прободни рани, бяга отново навън и отива при съседите, които се обаждат на полицията. “, казва Джак Келър, говорител на щатската полиция в Ню Йорк. 

На мястото полицаите открили Андреев-старши и малката София мъртви. Заподозрян за убийствата е 22-годишният син Майкъл Андреев-младши, който също е в къщата. 

„Адреев-младши е на терасата на втория етаж. Той изглежда скача от там с нож в ръка и изглежда има рани, които сам си е причинил. “, казва серж. Келър от щатската полиция. Андреев-младши е откаран с хеликоптер в болница където по-късно е арестуван. 

Само преди два месеца той публикува в инстаграм снимки от семейно пътуване до Русия, на които пише – „Господи, обичам семейството си“. Майкъл Дж. Андреев-младши остава в ареста на окръг Хъркимър, Ню Йорк, без гаранция. 

Андреев – младши е арестуван по две обвинения за убийство от втора степен и по едно обвинение за престъпно притежание на оръжие от четвърта степен. Разследващите не разкриха информация за предполагаемия мотив или събития, довели до клането. 

Не е ясно дали Андреев има адвокат. 

Според неговия брат Стефан, който учи в Американския университет в Благоевград, Андреев-младши страдал от шизофрения, вероятно по наследствена линия от биологичната им майка. 

„Баща ми беше любящ човек, който винаги поставяше на първо място семейството си. Роден в България, той беше трудолюбив човек и обичаше занаята си. Като имигрант в Съединените щати от бивша комунистическа страна, той познава трудностите. Всичко, което той правеше имаше цел в името на неговите идеали. Но най-важното – той обичаше всичките си деца, до самия край“, казва един от синовете на жертвата. Те са общо петима братя и сестри. 

По време на убийствата Стефан е в България където учи в Американския университет в Благоевград. Там е роден и баща му Майкъл. Стефан се е завърнал обратно в Ню Йорк както и другият му брат, който служи във военноморските сили. 
А съпругата на Майкъл Андреев е в Русия и също се прибира към САЩ, за да бъде със семейството, а властите търсят контакт с биологичната майка на Майкъл Андреев-младши Елена, която също живее в Русия. Според Стефан шизофренията вероятно е наследствена именно от семейството на биологичната им майка. 

Другите двама братя Андрееви са взели спешен отпуск, за да се върнат у дома и да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщиха от кампания на GoFundMe, набираща средства за семейството. 

11 коментара
23 Септември 2021 23:09 | Смях
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Навремето психарите биваха ликвидарани и затваряни навреме, а сега лежат максимум по година-две между убийствата.... в бг кенефа даже по месец-два, защото умрялата държава не може да си позволи по-дълго и според новите закони е нормално някой шизофреник да ви отреже крака даже е препоръчително


23 Септември 2021 23:14 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ДО ГОРНИЯ ДЕБИЛ:
ТОВА НЕ Е В БЪЛГАРИЯ, А В САЩ!!!


24 Септември 2021 05:27 | Мунчо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ами бащата да не е вземал все руски блядки!


24 Септември 2021 07:30 | До дебила К
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Охооо и дебила с ник "К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си на държавна хранилка от герберастите, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


24 Септември 2021 07:50 | ---
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Интеграцията на психичноболните върви с убийствена сила (буквално).
Мунчо следва да знае, ако не е ментално и социално изостанал, че шизофренията не е патент на определена нация или народност.
А питанките К също следва да е наясно, че и в България не са малко нараняванията и убийствата извършени от шизофреници.


24 Септември 2021 08:56 | Даааа
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Жалко за тези хора!


24 Септември 2021 09:06 | +++
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Измислици това не шизофрения а тежко престъпление с криминален характер и майката е замесена и най-вероятно и други хора.


24 Септември 2021 10:16 | Не ми се мисли
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В бг психиатрията е в ниско бюджетната сфера на здравеопазването. Ако иска се лекува, ако не иска не, въпреки искането на роднините. Упреци в съда, в полицията, заплахи у дома. Като стане беля се разтърчат въпреки ясните сигнали за лечение. В Америка не е така. В случая кризата е дошла много бързо или има нещо друго.


24 Септември 2021 23:44 | ЦЕЦО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДЕБИЛА"К" ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВА, ЧЕ Е НАЙ ТЪПИЯ ВЪВ ФОРУМА.


25 Септември 2021 13:26 | Смях
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Всички знаем, че е К е дебил, не му обръщам внимание отдавна. Сега по темата, закона трябва да се промени и "лудите" да лежат същите присъди като останалите престъпници, но в психиатрични отделения на затворите . В момента присъдите се определят от лесно подкупни психиатри и варират между 2 седмици и 6 месеца за леки/тежки телесни и до максимум 2 години за убийства. Още по-добре ще е след третата проява на агресия да се затварят за постоянно. В момента луди с над 10 нападения обикалят свободно. За съжаление демокрацията в бг доведе до хаос, зависимост към още повече страни, морален и финансов колапс.


25 Септември 2021 21:09 | До смях
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Утре и ти можеш да станеш луд. Лудите, както ги наричате не се обгрижват. Със същите диагнози в Европа са интегрирани по голяма част от тях и работят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар