Новините на югозападна България
Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал!  
   РегистрацияЗабравена парола

Това е: Вече 24/7 ще ни следят по пътищата


26 юни 2019 13:57  6 коментара   10584 прочитаС правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно движение по пътищата като част от мерките за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм до 2020 г. това съобщиха от правителствената информационна служба. В структурата на Центъра влизат служители на главните дирекции „Национална полиция“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Центърът ще осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната.

Центърът ще работи непрекъснато - при режим 24/7, пише Blitz.bg. Целта е в реално време служителите да получават сигнали и информация от всички компетентни институции и след оперативна обработка на данните да се предприемат общи действия за реакция. Обособяването му ще допринесе за постигане на приетия интегриран подход „Безопасна система“ с визия нула загинали и тежко ранени на пътя, съгласно РМС № 16/17.01.2019 г. Центърът не е отделно юридическо лице и ще бъде разположен в сграда на Министерството на вътрешните работи. За неговото обезпечаване няма да бъдат разходвани допълнителни бюджетни средства, няма да бъдат разкривани и допълнителни щатни бройки.

 Още от: Общество
Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

26 юни 2019 15:26 | Инж. Любен Симеонов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

САМО НИ ТРЕБЕ ОЩЕ... КОБРА 11 ДА ДОКАРАТ ОТ ФРГ :)))


26 юни 2019 18:15 | Л
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе до сега полицията работеше от 08. 00 до 17, 30 и нямаше 24 часа патрули


26 юни 2019 18:19 | Л
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И защо ще ни следят не разбрах или само тоя център да получава инфо и да прави кардинално заключение то това и сега се прави от Главната Дирекция


26 юни 2019 20:29 | Злобил
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не ми харесва формулировката "следят". Следят се престъпници. Защо например не се реши водач на МПС да се става след завършено средно образование? Наскоро бях на гости в Швейцария. За дните прекарани там видях една патрулка в Базел. По пътищата ни полицай, ни дявол. Как ги правят тези работи - швейцарска им работа?


26 юни 2019 20:51 | Мунчо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Биг брадър и събирай пари от народа за... Евро- вили, луксозни апартаменти с асансьори, зайчарници и суджуци.


26 юни 2019 22:56 | Gg
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Просто ще се крадът пари, не си мислете че ще е нещо друго..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.