Тома Белев отказал да е министър, зелените плашат да спрат АМ Струма, ако техните хора са на власт

02 юни 2023 05:50   6 коментара   8047 прочита


В публикация във Фейсбук бившият заместник министър на околната среда и водите Тома Белев, заяви, че е отказал да бъде министър в новото правителство на ПП-ДБ. Той не споменава обаче, кой го е поканил. 

Въпреки отказа, за който той твърди, Белев заплашва, че ако бъдещият министър на ПП-ДБ не спре АМ Струма, както и още десетина искания, то екологът му давал точно 14 дни, след които щял да се „чувства свободен да реагира по подходящ начин“. 

Тези заплахи идват от човека, който разреши застрояването на Аркутино 

Точно преди една година, тайно, скрито и без необходимите съгласувания, с личния си подпис, Белев разреши на фирма от Близкия изток, да застрои Ропотамо и плажа Аркутино. 

Нещо, което от Еко Новини  разкри , изваждайки документите, подписани лично от Белев. 

 Двойните стандарти, по които работят еколозите, отдавна са известни. Знаят се и техните зависимости. Винаги в действията има финансов интерес. В случая с довършването на АМ Струма зелените - Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев, Петко Ковачев и приближения им кръг, лобират за 15-километров тунел. Проект, зад който стои швейцарска компания. 

За да прокарат проекта пробваха да подбудят местното население и рафтъри да протестират срещу магистралата. Не успяха. В Кресна излизаха само те и няколко собственици на незаконни заведения - общо десетина човека. Рафтърите, когато прозряха какви са замислите на еколозите, се дистанцираха от тях. 

 Зелените опитаха в центъра на София да организират масов митинг - отново неуспешно. 

Опитаха да направят и провокация - техен активист, Стоян Бешков, заместник директор на Националния природонаучен музей, получил 4. 7 млн. лв. от тандема Сандов-Белев без търг, скъса информационна табела при първата копка на пътен възел Кресна, за да го отразят медиите. 

Отново нулева подкрепа от обществото. 

 Хората разбраха какво представляват зелените и как работят само по обществени поръчки. Също така видяха какви бели бяха направени  на природата и икономиката, докато Сандов-Белев управляваха Министерство на околната среда и водите. 

Още преди да има редовно правителство зелените вече плашат, че когато дойдат техните хора на власт, отново ще спрат АМ Струма.,пише еконовини. 

Тях не ги интересува, че по този път черната статистика е страшна. Докато еколозите саботираха проекта, там загинаха 71 човека, а над 400 са тежко ранените. Не ги засяга и фактът, че ако АМ Струма не бъде довършена до 2028 г., България ще върне на Брюксел над 1 милиарда евро за изграденото досега. 

В последния си час като министър, Борислав Сандов спря  АМ Струма през Кресненското дефиле 

За тях е важно да текат милионните поръчки за броене на делфини, лешояди, лалугери и врабчета. Само за предишния програмен период, за запазване на биоразнообразието са изхарчени над 1 милиард евро, а всички знаят къде са отишли тези пари. 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
02 Юни 2023 08:11 | горски
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Смърдулка


02 Юни 2023 10:13 | Еленово
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тоя зелен рекетьор взима над 10 млн лв на година чрез своите нпо-та и само рекетира държавата!!


02 Юни 2023 12:32 | Стефчо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На зелените трябва да им се забрани да ползват обществения транспорт в страната, също без лични автомобили и да им се спре тока. Тогава да ги видя колко са зелени


02 Юни 2023 12:33 | Стефчо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Баси безполезната физиономия


02 Юни 2023 19:37 | мръльо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е тоя боклук и неговата клика лайнари протестират от името на гражданите на Кресна. Разследване и затвор за такива гниди.


02 Юни 2023 20:15 | 7
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много ясно че ще откаже, нали ще трябва да работи наистина
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар