"Тимур и неговата команда" в село Кочан! Ученици помагат на възрастни хора

09 октомври 2019 09:22   6 коментара   12058 прочита


Учениците от Х-ти ,,Б" клас в СУ ,,Христо Смирненски" в село Кочан, заедно със своя класен ръководител Динко Кумбаров, стартираха благородна инициатива под надслов,, Помогни на човек в нужда". В паралелката учат 18 ученика от три села - Кочан, Ваклиново и Жижево.

Средношколците са си поставили за задача да открият възрастни, болни или хора с битови проблеми в трите населени места, на които да окажат съдействие и помощ. Началото на инициативата беше в село Кочан, където учениците помогнаха на свой съселянин, обездвижен и прикован на легло от няколко години, да си прибере дървата за огрев през зимата.

За реализирането на тази благородна кауза помогнаха и родителите на учениците, които дадоха своето съгласие, с надеждата освен с физически труд, учениците да получат и урок по съпричастност, милосърдие, колективизъм и взаимопомощ. Акцията по издирване на хора в нужда продължава, като десетокласниците са убедени, че ще успеят да помогнат на още хора в нужда от трите населени места

П. Иванова

 


Още за: ученици   помощ   хора   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
09 Октомври 2019 10:24 | похвално
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

някои ще кажат, че е по комунистически, но не, съвсем съвременно е, вместо да се бият, да се чудят какво да правят, да правят и други нередни неща, това е и начин за избиване на енергия, комплекси и т. н. физическа култура, а че помагат на хората е повече от прекрасно, нека повече ученици го правят и от всякъде в страната, това ще им бъде и подготовка за живота


09 Октомври 2019 12:24 | Бедна пенсионерка
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Браво на децата! Това е просто човечност.


09 Октомври 2019 12:26 | А.А.А
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Браво нека всички гамени и учители, да вземат пример и пак едно голямо БРАВО.


09 Октомври 2019 13:19 | Евала
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В Родопите хората са много по човечни задружни и сплотени! Познавам много хора от района и съм останал с изключително добро впечатление. Няма злоба завист, не те гледат с презрение и са винаги готови да ти подадат ръка! Браво на децата, браво на изключителния им учител! А за хората в полето който се подиграват с думите че са "помаци" и други грозни изрази мога само да им кажа че имат много какво да учат от родопчаните!


09 Октомври 2019 19:47 | весна
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво! Браво! Браво! Чудесни сте и ви се възхищавам! Поздравления за всички!


10 Октомври 2019 11:13 | БРАВО!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО!!! Така се възпитават и създават добродетели у децата!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар