Тема с продължение! Изповедта на Матю, бащата на първия поставен под карантина в Пиринско-9 годишен англичанин, който се оказа здрав!

23 март 2020 14:30   14 коментара   59224 прочита


Благодаря на всички, които ни помогнаха, ето как се измъкнахме от Банско....

Трогателен пост публикува на страницата си във Фейсбук бащата на 9-годишното дете от Банско, обявено за заразено с Коронавирус. След спешната проверка, която направихме, се оказа, че малкият турист наистина е показал отрицателна проба за коронавирус още на 14 март, т. е баща му Матю казва истината и съобщи това в мрежата.. Днес ние публикувахме неговите твърдения /виж по -горе/. В пореден пост Матю Джепсън разказва през какъв стрес е минало семейството му, докато успеят да се приберат у дома.

Ето какво написа днес Мат: "Не ми се е налагало да мисля дълго и упорито за писането на този пост, това е кратката версия: Малко след като публикувах случващото се с нас в Банско, изглежда, че случаят ни е отишъл към още по- висши власти, получихме имейл от мъж на име Пол, който беше на невероятно високо ниво в Британското посолство в България с молба да говори с нас.

Говорихме с Пол, така се казваше и обяснихме, какво се случва (той не можеше да повярва), обяснихме за тестовете, че не получихме резултатите си, разказахме за отказа да бъдем изследвани наново, съобщихме му и фактът, че ни казаха, че най-младият, член на семейството ни е носител и че няма да прояви симптоми (Отново ще повторя, че тестът няма как да покаже това!

Вие сте или положителни или отрицателни за вируса). Той ни попита дали децата ни са добре, тъй като те не бяха излизали от седмица, след което ни каза, че той лично ще се заeме  с нашия случай В четвъртък вечер в 10 часа получихме телефонно обаждане от Пол, той беше успял да получи резултатите от нашите тестове (до този момент ние се бяхме опитвали да ги получим от 4 дни).

Всички бяхме НЕГАТИВНИ и не можахме да повярваме, че сме били прави. След това обаче той каза, че ще ни приберат вкъщи, но не ни беше позволено да казваме на никого, защото ако медиите разберат, или местните жители или някой от летището (семейство вече беше изхвърлено от полет, защото останалите пътници мислеха, че сме ние) може да загубим последния си шанс да се приберем, затова се извинявам на всички, които ни пожелаваха да бъдем добре, питайки как върви и на двама приятели, които дори бяха готови да опитат да наемат микробус и да се опитат да ни изведат тайно, но ние просто не смеехме да кажем на никого.

Прибрахме се вчера в 12:30. Имах телефонен разговор с Ванеса (която е ангел, който ни носеше храна и се грижеше за нас ), казвайки, че трябва да се измъкнем сега! Когато тръгнахме, всички излязохме навън, чакаха ни 2 полицейски коли, медицински лица и Пол от британското посолство, който лично дойде за нас, трябваше да подпишем някаква документация със здравния отдел (Жената, която ни помоли да подпишем документа, беше същата, която ни взе проби първия път тогава тя каза: „Много съжалявам“!!)

След това бяхме настанени в микробус и имахме полицейски ескорт от Банско и до контролния пункт на полицията, където микробусът беше дезинфекциран и трябваше да изчакаме 15 минути, за да се проверят всички документи, никога не съм се чувствал толкова облекчен, че съм далеч от някъде, важно беше да стигнем до летището, да чакаме 8 часа, след това да летим до вкъщи (лесно наистина ).

Знам, че всичко това звучи като филм, но се случи! Защо не сме съвсем сигурни- смятаме, че жената доктор е казала на Джеймс (нашия контакт по това време), че най-младият член на семейството ни е положителен (тя е единственият човек, който е имала контакт с лабораторията, който е задържал резултатите и който е спирал те да бъдат повторни, плюс това ,тя ни се извини) ние мислим (и това са само нашите мисли), че може би е направено, за да спрат хората да идват на ски, за да защитят местното възрастно население, да затворят планината и да спрат разпространението, но това все още е не е извинение да причинят това на нашите деца, семейства, приятели и на нас, разбира се, има много повече от историята и тя все още продължава, сега е в ръцете на властите, но благодаря за грижите на всички, нямате представа какво значеха за нас."

Мат 

Превод struma.com: Вени Иванова

14 коментара
23 Март 2020 15:55 | Бай Киро
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Нещо не ми се връзва картинката... нещо не е читава историята на тоя 007


23 Март 2020 17:23 | Ттт
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Кое не ти е читаво? Че петимата са с отрицателни резултати ли? Ти познаваш ли некой който наистина е заразен, или някой твой познат да познава некой заразен, тва е като лотарията как даваха, хиляди хора станаха милионери па никой не ги познава


23 Март 2020 18:11 | .........
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Да бе а в чужбина от какво умират хората!!! Така си има някакъв блъф


23 Март 2020 18:25 | Ехо до Ттт
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

В момента в България има установени 201 заразени. Е как пък точно тях трябва да познаваме според теб? Това да не ти е твоето село?


23 Март 2020 19:35 | .надя делчева
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Г-н Пол намираш се в чужда държава!
Ще спазваш законите, които са особено строги в тази ситуация.
Има карантина за здравите и ти вместо да хленчиш си бил длъжен да я спазиш!
Занимавам посолство като че ли са те отвекли талибаните.
Английски смешник!!!
България не е в джунглата на Амазонка.
Вкарал си се във филм а ла Джеимс Бонд.
Смешник!!!
Можеха и от Английското разузнаване да изпратят връзка за да те изтеглят с тайна мисия. Хахаха


23 Март 2020 22:21 | Ева
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Моля ви, спрете с това грозно отношение към англичаните. Днес светът е единен в борбата с общия враг, а вие всявате омраза, без да се знае истината. На моменти изпитвам срам, че съм част от банската общност.


23 Март 2020 23:48 | Nevermore
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аз познавам заразени `Ттт`. И това не е "лотарията"...


24 Март 2020 00:42 | До Надя
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ех моме къде беше да ни спасиш, когато англичаните изпепелиха София, Хасково, Петрич и тн. друга песен щеше да пееш на познатия инструмент....


24 Март 2020 07:28 | Скумрия
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Всичко е ясно. Сега банскалии ще бъдат сериозно обезщетени от пропадането на сезона, който и без това щеше да си пропадне поради топлото време.


24 Март 2020 10:33 | Хаха
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

То беше едно масово лъгане, че са заразени... ех тези парички от мвф а ? Айде разболявайте се по-бързо, че крадците в бяло трябва да усвоят.


24 Март 2020 10:45 | обезщетете хората
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

И какво се оказа накрая ? Банскалии са наказани да са под карантина за едно НИЩО. Междувременно столицата има близо 200 заразени, но никой дори и не си помисля да ги поставя под карантина. Да ви имам и щаба, и политиката, и управленските решения.


24 Март 2020 11:25 | Истината
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мвф раздава до 50 билиона на страните със зараза... ние от тези пари няма да видим освен ако не работим за Турските подлоги, който са на власт.
Турската подлога Камбитов прехвърли много земя на другите турски подлоги ... КТБ и Цветан Василев прехвърлиха техномаркет на Борис Захариев. Както се вижда същия сега построи турски и чешки магазини до технополис върху държавна земя. Въпросните чешки фирми също са турски, както и ЧЕЗ. Сега купиха и барчето при операта. Как мислете, че Турция купи толкова много оръжие, а нямат износ освен у нас. Още много ще пиете турско кафенце по заведенията...


24 Март 2020 21:37 | бббб
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Струма много сте зле! Защо триете коментари, които не са Ви удобни а? За пореден път Ви доказвам, че това, което пишете е откровена лъжа и вие вместо да се засрамите ми триете коментара! Защо а? Пак ще го публикувам!


24 Март 2020 21:43 | бббб
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Първо този изобщо не е баща на това дете! Истинския баща е друг и това дете е единствено за семейството! Второ този е чичо на детето! Това твърди управителя на комплекса, където са живели, защото той познава семейството отдавна! Второ бележката е фалшива и това личи от самолет! Нито подпис нито печат има, нито името на лаборанта! Такава бележка мога и аз да спретна! Тази бележка няма да я признаят и в Англия за отсъствието на детет, където по принцип се изисква подписан документ, удостоверяващ това отсъствие и то от здравни власти! А последната бележка силно се съмнявам да е написана от някой съсед, защото този словоред е типичен за англичаните, но не и за чужденци, говорещи и пишещи на английски! Ако не вярвайте се разровете и проучете малко!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар