Тема с продължение: Ето защо бе арестуван шофьор от Петрич на ГКПП Кулата, подробностите от НАП: "Фискален контрол" предотврати ДДС измама с над 20 тона месо 

27 октомври 2021 11:28   18 коментара   22915 прочита


Арестуван бе шофьор от Петрич, пробвал да влезе в Гърция с фалшиви документи. Вчера Struma. com ви информира подробно 

Опит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка на над 20 тона месо предотвратиха от Главна дирекция „Фискален контрол“ към НАП, със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. 
 Товарен автомобил се е явил за преминаване на ГКПП Кулата на 25 и октомври през нощта. Водачът на транспортното средство е декларирал пред приходните инспектори, че превозва 32 палета с пилешко и свинско месо от българско търговско дружество, като стоката е предназначена за фирма в Гърция. 
Служителите на фискалния пункт са извършили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката.

В товарния отсек са открити множество бутилки с минерална вода, като пред тях е имало само 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо. При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката. Реално обаче не е извършена доставка на посоченото количество месо и по този начин се укриват приходи и ДДС от продажбата му в България. 
 

Незабавно е уведомен Координационния център в ГДБОП, откъдето е осигурено присъствие на полицейски служители от Районно управление на МВР - Петрич. Образувано е досъдебно производство по чл. 316 във връзка с чл. 308 от НК. Стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства. НАП извършва ревизия на дружеството. Това съобщиха официално от НАП. 

Припомняме, че вчера Struma. com съобщи подробно за акцията, при която бе арестуван шофьор, показал неистински документи. Шофьорът е от Петрич и е управлявал камион, в който е имало палета с туби, с надпис "Беласица" - оказа се, че минерална вода, декларирана като пилешко месо. Проверка на Struma. com установи, че по документи изпращач на стоката е столичната фирма " Булкомерс-ММ ЕООД, а фирмата в Гърция, която е трябвало да получи стоката е "Spidi Roud-  Атина. 

Камионът е собственост на петричката фирма "Бимър 2012, а полуремаркето, в което е намерена стоката, е на санданската фирма : "Запрянов ЕМ Джи" I

Петя Георгиева 

 
 

 


Още за: НАП   Кулата   месо   ДДС   Още от: Общество

Принтирай статия
18 коментара
27 Октомври 2021 11:52 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

има и такава песен :"полегнала ми тодорка"! Лаици, честит празник на мишоците от в-к"струма"!


27 Октомври 2021 12:22 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

дорче, ич да не ти пука, нали си фърст, със скъсаните дънки !разкажи им играта !чакаме и блага вест -не го забравяй


27 Октомври 2021 12:26 | buchi
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ми ТОВА ОТДАВНА ГО РАБОТАТ В САНДАНСКИТЕ СЧЕТОВОДНИ КАНТОРИ където има ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ..... НАЙ-ОПРАВЕН В ДЕЙНОСТТА Е ХРИСТО СТОЯНОВ..... БРЕЗНЕШКИЯТ ДРЕБЕН СЕЛСКИ ТЕРИКАТ... НЕДОНОСЕН БИВШ СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ПРЕВЪРЗОЧНИ а после МЕДИКА... ДА БЕШЕ САМО ТАЗИ СХЕМА.... МИ то ЛУКСОЗНИ КОЛИ на ЧУЖДИ ИМЕНА ПО ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ... МИ ТО ФИРМИ НА КЛОШАРИ ЗАВЕДЕНИ... МИ ТО ПОГОЛОВНО СМЕНА И ЗАТРИВАНЕ НА ЧеМеРеТа с ВЯРНО и най-вече НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ... заради тоя БОКЛУК ЗЛАТНИ ДАЯДЖИИ ИЗГОРЕА и ги ШЕТАХА КАТО ПАНАГИРСКИ МАЙМУНЕ по СЪДИЛИЩАТА


27 Октомври 2021 12:49 | Сигнал
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Лудата от съда в Сандански кога ще арестуват


27 Октомври 2021 13:06 | фалирал стандарт
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

коя е тая дорчето, от два дни я спукаха от подигравки, с тия скъсани дънки


27 Октомври 2021 13:18 | подбор.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

в съдилищата е пълно с луди. като ги разберат отиват на работа в районен, ос и адс в благоевград. една, без конкурс я приеха направо в софийски градски съд.


27 Октомври 2021 14:19 | подбор.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

и назначената в съдийската колегия в гс-софия, също е от сандански .това за сведение на дорчето, от ич я нема, горката, в новините.


27 Октомври 2021 14:31 | подбор.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

нелка е за ебане, че позволи на една селянка, която живее в софия, да определя политиката на вестника .съсипа гиздав вестник за има нема три години .пълни страници с псевдо новини от кодив отделенията, а сигурно тя самата не е ваксинирана. безобразие.


27 Октомври 2021 15:38 | сто патрона
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

дорче марш при кмета да видиш как се ловува със сто патрона в ...мале от тая по-некадърна не сме имали


27 Октомври 2021 15:46 | сто патрона
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

вземи и нелка зад теб, че ако изпадне некой от партроните, и за нея да има, горката! докъде се докараха тия двете, да ги подиграват


27 Октомври 2021 16:08 | сто патрона
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

нелка може да дойде на срещата и с гащерезон, заради мерките, предприети срещу ковид-а .за дорчето, без проблем -и стоте патрона, таман ще са на мястото си. станадарт, како, такива са изискванията


27 Октомври 2021 17:42 | ти на мен ,аз на теб
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

нелка да каже, къде отиват парите от прес съобщенията от кметствата, и дали не си делкат парите с дорчето .е, как, нема да се защитават двете !това на година са хиляди лева.


27 Октомври 2021 18:29 | много ум ,много нещо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

много поздрави от иван иванов,


27 Октомври 2021 18:35 | Кога
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А лудата от съдо в Сандански кога ще бъде арестувана


27 Октомври 2021 18:55 | мотаска гаща
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

коректорката откри ли грешките, нали в монтанското ти село, така се говори, за гащете.


27 Октомври 2021 19:02 | монтаска гаща
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

когата ти я осъдиш -тогава !тя е супер жена, малко е лигава, но сперод колегите и, това е било нормално, да разцелува всякакви срещнати на улицата хора, макар и съдебни експерти, които сега работят в Спешна помощ. сиреч -никога .това е съдебната ни система, не го забравяй !имаш ли пари си невинен -ако, ли не -пандиз, за открадната кокошка и то в санадански.


27 Октомври 2021 19:54 | без пампер съм!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

влакчето прави -пуф паф, и другарката от вестник"Струма ", пак не е в час .Мале, мале, какви новини, се поднасят за четене на пенсионирите .съсипахте ги ууууууууууууу. не е инфлация, не са високите цени, нямат дори и реален достъп на информираност .да ви еба майката -заплатаджии.


28 Октомври 2021 14:59 | Герп
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Обрали са Креатив
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар