Тема с продължение: Директорът на Трето училище „Гоце Делчев“ в Петрич застава пред началника на РУО - Благоевград днес

06 юни 2019 10:54   4 коментара   9881 прочита
Ценко Манчев
Ценко Манчев


Ценко Манчев

След скандалите между колектив и директор в Трето училище „Гоце Делчев“ в Петрич, ръководителят на учебното заведение Ценко Манчев е извикан в РУО Благоевград днес, за да даде обяснения по жалбите около кризата в учебното заведение. Манчев ще докладва пред началника на РУО Ивайло Златанов.

Както Struma.com писа вчера бе свикана спешна среща с Обществения съвет към училището, педагогическия състав и директора, на която в присъствието на Методи Попов, началник отдел "Организационно - методическа дейност и контрол" в РУО и негов колега, са обсъдени проблемите в учебното заведение. „Има нарушена комуникация между ръководството и колектива, но не е нещо, което да не може да бъде овладяно и преодоляно.

Днес ще разговаряме и с директора. Има напрежение в резултат на различни фактори, включително и продължителен ремонт. В процес на преодоляване на кризата сме, заяви за Struma.com Методи Попов. По думите му, Общественият съвет към училището застава зад авторитета на учителите, на потенциала на учителите, т. е от гледна точка на предоставения образователен продукт, те са категорични, че той е на достатъчно високо ниво.

„Предстои да водим още разговори, но към този момент мисля, че проблемът е овладян. Всичко трябва да бъде загърбено в посока само и единствено качествено образование“, допълни Попов и подчерта, че засега не е обсъждан въпросът с отстраняване на някого от учебния процес.

Припомняме, че в общината и обществения съвет към училището постъпиха жалби срещу лошия микроклимат в трето училище. Учители, родители и Обществен съвет скочиха срещу ръководителя на учебното заведение Цонко Манчев.

Притеснението им бе свързано с действията на директора, като според тях, той си позволява агресивен подход към преподаватели и толериране на едни за сметка на други. Вчера форумът ни завря от коментари около темата, голяма част от коментаторите бяха на страната на директора, твърдейки, че има неколцина мераклии за поста му, които създавали напрежение. Други пък твърдяха, че жалбите за конфликтите в училището са абсолютно заслужени, тъй като микроклиматът е силно нарушен след конфликти и разпри в колектива. Ще съобщим какви мерки ще вземе регионалният инспекторат по образованието за потушаване на напрежението, което се отразява на нормалния учебен процес.

Цвети Иванова

4 коментара
06 Юни 2019 12:24 | golemiq
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Нямам нищо против г-н Манчев, но всички знаят кой решава там нещата. Точно тази госпожа ще му изяде хляба. Тук никой не говори за кандитат за директор, а за отношение към колектива. Не може тази г-жа Кунгалова винаги да бъде толерирана заради тяхните любовни отношения. И всички тези дето пишат го зная това.


06 Юни 2019 13:55 | Донч
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Най ~големия женкар в училището Симеон Попов!


06 Юни 2019 19:54 | 567
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А калинките Стоилова и сие от Второ ОУ в Благоевград, кога ? След още някоя огърлица подарък или след още някое бито дете, от класа й, в кой за 4 г. останаха 15 деца от 27. Тази псевдо педагожка, кога ще обясни действията си ????
Явно ще бъде пред прокурор, щом РУО я защитават. Там истината ще излезе!


08 Юни 2019 09:20 | Цонко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Цонко като директор е 0, а Синдикатите му вдигат имиджа за дето една синдикалистка му вдига оная работа
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар