Тема, която следим! Директорката на петричката гимназия "П. Яворов" се върна на работа, двама инспектори от РУО я посрещнаха със спешно писмо

02 януари 2020 16:58   6 коментара   18641 прочита


Стартира процедура по прекратяване на договора и  

,

В първите дни на новата година, след дълъг болничен, Таня Георгиева, директор  на ПГ „Пейо Яворов“ в Петрич яви на работа. Гимназията стана популярна с продължилите повече от година скандали между директор, учители и родители. Днес, от Регионалното управление по образование-Благоевград, бяха изпратени 2 -ма експерти  на място, които да връчат на Георгиева „Писмо за закрила“. 

Според Кодекса на труда, Георгиева трябва да отговори дали има някое от заболяванията, като исхемична болест на сърцето, активна форма на туберкулоза или друга болест, според които   попада под закрила при уволнение. В зависимост от нейния отговор и представени документи, от Регионалния инспекторат по образование ще стартира процедура по  прекратяване на  трудовите правоотношения с директорката.   

Припомняме, че казусът с директорката на петричката гимназия, е тема, която следим от една година. За този период, през гимназията в южния град, преминаха редица проверки, протести на учители, родители, персонал срещу управленските качества на  Георгиева. От своя страна тя също отвръщаше  с  писма, които съдържат подписи в нейна защита, обвиняваше управници в   набеждаване. Георгиев  влиза в болница, излиза в отпуск  по време на  проверките на РУО, възложени  им от Министерството на образованието. 

Учителски колектив и директор си разменяха обвинения в некомпетентност. Крамолите в гимназията станаха популярни на всякакви нива,    особено след като Георгиева  не се яви в  гимназията в първия учебен ден на 2019г. Все пак, след няколко месеца отлагане, инспектори от РУО извършиха проверка и бе   съставен дълъг констативен протокол с отговори на всички въпроси, зададени от МОН. 

Сред засегнатите в него точки бяха фалшифициране на подписи на граждани под отворено писмо на Георгиева, използвани неправомерно подписи на 22 учители, „в подкрепа на нейн“ сигнал до МОН за тенденциозни проверки и репресии, възпрепятстване на работата на вр. и. д. директор Младенова  и други. След проверката на РУО, стана ясно, че директор Георгиева е извършила редица нарушения, за които може да бъде наказана. 

Тя обаче отново излезе в болничен, с което възпрепятства вземането на мерки по нейното отстраняване преди началото на 2020 година. Предстои да разберем какъв ще бъде отговорът на Таня Георгиева на писмото на РУО. Очаквайте подробности.   

Цв. Иванова  

6 коментара
02 Януари 2020 17:39 | Val
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Нищо ѝ няма. Уж в болница, а пък досажда на хората в домовете и работните им места да събира подписи и като ѝ откажат, си ги разписа без да знаят. Много от уж разписалите се разбрахме от проверката, други сигурно още и не са научили, защото разбрахме, че има и такива, които са в чужбина и други, дето изобщо нямаме ученици отдавна да учат там. Това си е за прокуратурата и дано да разочаровам нещата до края.


02 Януари 2020 17:41 | Val
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

*Дано прокуратурата да разнищят нещата до края.


02 Януари 2020 19:55 | Санитаро
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Директорката е станала вече докторка у спешното_ там сите са чифтосани.


02 Януари 2020 20:57 | Иван
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Никой не мисли за децата и за образованието им!


02 Януари 2020 21:43 | Тодор
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А прокуратурата няма ли да провери ремонта на Гимназията.
Срока за ремонта от 300 дена стана над 500, а за качеството да не говорим.


04 Януари 2020 10:18 | 111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А лудата Елка Бърлякова от Банско кога ще бъде сменена ???
Но тя е подлога на Златановия мушморок - и той праща на проверки Марянска,
за да замазва гнусотийте и.
Назначава роднините си за даскалици, назначава пияните гербаджийски подлоги и некадърни добринищенки за да угоди на нейния Гошо Икономов и да съсипе образованието на децата...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар