Тежки финансови проблеми в община Кюстендил, над 150 служители остават без работа

04 май 2020 13:36   2 коментара   7455 прочита
П. Паунов
П. Паунов


П. Паунов

От общината вече са връчили предизвестия на 150 служители от общински предприятия

Тежки финансови проблеми за община Кюстендил.Хазната е полупразна заради изключително ниската събираемост на данъци от началото на годината. Като мярка срещу колапса, от общината вече са връчили предизвестия на 150 служители от общински предприятия, предаде Nova. "Ще се регистрирам като безработна в бюрото по труда. Ще очаквам обезщетение, с което мисля, че ще се справим, защото мъжът ми остава на работа. Имаме уверението на кмета, че когато всички това отмине, ще се върнем на работа", разказва Марияна Велкова.

С над 1 млн. лв. лева по-малко постъпления от данъци в Община Кюстендил "Извънредното положение изисква извънредно мерки. Беше необходимо на преминем на икономичен финансов режим.

Над 55% за последните 45 дни са намалели постъпления в Общината. В номинално изражение това е над милион и 300 хиляди лева. Всички дейности в областта на културата, спортните мероприятия са спрени от 6 март. Трябваше незабавно да реагираме с масово съкращение в тези звена, за да гарантираме качествени и бързи услуги от страна на общинската администрация", обясни кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Той заяви, че за момента е трябвало да бъде намерено спешно решение. "Общината има средства за още два месеца. Ако в общината не пристигнат постъпления, верроятно ще се посегне и към други звена", обясни Паунов.

2 коментара
04 Май 2020 16:38 | Toi
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Niama takava darjava, pusnaha tia krediti po 4500 bezlihveni za bezrabotni i navdiakade pochnaha da puskat darjavnite slujiteli v neplaten otpusk za da mogat da vzenat po edin kredit i sled mesec pak na rabota.


05 Май 2020 00:43 | сами
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В община Симитли сами напускат зашото ги е страх от вируса!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар