Тежки 2 месеца за семейството на мистериозно изчезналия Александър Заков от Петрич! Брат му Борислав пред "Struma. com": Върнах се от Гърция тази нощ, ние търсим, не сме спирали, но няма нищо

02 март 2024 12:08   3 коментара   18844 прочита


Близките търсят сами вече два месеца, полицията го обявила за общодържавно издирване. Борислав се свързал с Интерпол и иска и те да го обявят за издирване. Последно е видян в село Първомай, а после телефонът му е засечен на билото на планина Беласица и край-ни вест, ни кост. Странно е това, което се случва с младите, вижте и момичето в Дупница, в селата около Струмица в Македония за последните 2 седмици са изчезнали 10-15 млади хора, казва Борислав 

 

"Тази нощ се върнах от Гърция, претърсихме пограничните селища, така както направихме и в Македония, след като пристигна сигнал, че е забелязан в едно от селата там. Питаме, търсим, разпитваме но няма никаква следа вече втори месец, това което хората казват, по точно едно момиче от Първомай, което го е видяло очи в очи на 30 декември, че е приличал на човек, който се укрива, бяга от нещо и се крие, това каза за Struma. com братът на мистериозно изчезналия Александър Заков от Петрич, от когото няма следа повече от 2 месеца.

Според Борислав Заков е абсолютно невъзможно брат му да се е самоубил. По скоро е склонен да вярва, че е избягал и бяга от нещо, но не знае от какво. Не е бил свързан със секти или някакви съмнителни организации, работил е в София като ветеринар, прибрал се в Петрич и по нищо не е личало, че има някакви притеснения.

Борислав е тръгнал да търси в Гърция тъй като много скоро след като е изчезнал телефонът му е засечен на билото на Беласица. "Ние сме на три граници, затова търсим и в Гърция и в Македония, откъдето дойде сигнал, че е засечен в едно от пограничните села. Организирахме се, търсихме, но без резултат. В последните 25 дни не сме получавали сигнали, допълни Борислав, който твърди, че местната полиция обявила брат му за общодържавно издирване.

"Свързах се с Интерпол, казаха, че ще поискат от полицията да го обяви за международно издирване, но дали е дошло писмо, не знам. Нешо много странно става, като търсихме в Македония разбрахме, че в селата около Струмица само за 2 седмици са изчезнали 10-15 млади хора, каза още Борислав. Близките няма да се откажат, доброволците в търсенето стават все по-малко, а от Александър няма следа.. 
Десети ден продължава издирването и на 17-годишната Ивана от Дупница. Цялата държавна машина беше впрегната в търсенето на момичето, но без резултат. Доброволците се умориха, беше претърсен целия район и съседни селища на Дупница, но никой не е виждал момичето. Започна да се прокрадва и версията за отвличане... 

Петя Колева 
 


Още за: петричко   мъж   издирване   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
02 Март 2024 13:33 | Нотариуската
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Интерпол София не е частна организация, а част от МВР. Работа на местната полиция е да прецени необходимостта от международно издирване и дори да въведе сигнала.


02 Март 2024 21:39 | Мина
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Горките хора, просто са отчаяни. За съжаление в такива моменти държавата тотално е безучастна към мъката на хората


03 Март 2024 15:34 | Пенка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

zakolodna@gmail. com
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар