Такса „Аз само да попитам“ - 3 лева въведе лекар в Банско

19 май 2014 11:27   16 коментара   22988 прочита


Нова такса въведоха в поликлиниката в Банско. Тя е по-скъпа от потребителската и е за различна услуга. А услугата се казва „Аз само да попитам” и струва 3 лева, съобщава Нова телевизия. В поликлиниката в Банско достъпът до информация вече е регламентиран и оценен. Доказателството е залепено на вратата на този лекарски кабинет и гласи „Такса за „Аз само да попитам” - 3 лева“. Предупредителният надпис е поставен от д-р Георги Кушлев. Според него с основателна причина.

„Много често пациенти, за да не чакат, минават и казват „Аз само да попитам“, но всъщност това питане отнема много повече време отколкото един рутинен преглед и ние сме я сложили така да има възпиращ характер, макар че така в нея има и лека закачка”, казва лекарят.

Д-р Кушлев заимствал идеята от негов софийски колега, който не можел по друг начин да се справи с настъпателните пациенти. И от тогава въпросът „Аз само да попитам” секнал. А пациентите твърдят, че вече се научили наред.

„Пациентите някой се смеят, а в интерес на истината, ние не разчитаме на тези пари. Първият човек, който даде 3 лева, беше един наш колега”, споделя Кушлев. Заради неочаквано добрия ефект на надписа и други колеги на д-р Кушлев обмислят да залепят на вратата си подобна табела. /Блиц


Още за: такса   поликлиника   услуга   Още от: Общество

Принтирай статия
16 коментара
19 Май 2014 12:03 | saroian
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

а когато някой лекар ме попита за състоянието ми и оплакванията, за да постави диагноза, колко да му взема 3х3...


19 Май 2014 12:16 | коко
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Правилно! Това предложение на колегата е с цел дисциплиниране! А бих попитал-консултациите на всички специалисти са за по 20 мин, с еднаква цена, а ако трябва да прегледаш, изследваш, напишеш, е нашият подарък към касата и хората! Това условие не се коментира от медиите, те търсят само негативната сензация, за да си продават вестниците, не се коментират и от Здравната каса! Отделно-само с 1-2 прегледа /направления/ годишно, за 40 мин, в годината, кой ще излекуваш?


19 Май 2014 12:38 | Теглил от Лекари
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Хората да не идват при теб да им подаряваш пасти? По добре сложи друг надпис ама не посочвай сума, и не се прави на луд! Болния отива при лекар с направление, доктора казва, че не работи с направление, прибира му таксата, и на излизане го привиква и му взема направлението! В какво се кълнете бе разбойници, на кой Хипократ??? По точно в ПАРИТОКРАТ!


19 Май 2014 12:38 | Лекар
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Аз редовно слагам табелка на вратат- Талоните по желание свършиха


19 Май 2014 12:49 | Талон
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Браво Докторе, хорате трябва да се научат, че тръда се заплаща. Само попитай е в Германос.


19 Май 2014 13:41 | Маке
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Селски пръчки, ало ООД-то, ЕООД-то ...вие ненормални ли сте? Забравяте, че сте лекари, а не брокери или адвокати. Хората идват от зор, а не за да ви видят киселите физиономии. Само направления, пари, лимити са ви в главата, и като не сте доволни от здравната каса и министерството, си го изкарвайте на тях, а не на бедните хора.


19 Май 2014 13:54 | ПАЦИЕНТ
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. МНОГО ЖАЛКО


19 Май 2014 14:02 | ..
Оценка:
28
 (
32
 гласа)

Абе какво ревете не ми е ясно.. няколко пъти ми се е случвало да чакам при д-р Кушлев, а преди мен винаги е имало поне 3-4 души с едни големи като учебници тетрадки с рецепти.. Един такъв се чака поне половин час. Та.. освен че трябва тях да чакам, все идва по един.. ама аз много бързам и само да попитам нещо доктора.. и такива за по половин час..
Мен на баничките като ме пререди някой дето "Бърза" ми иде да му шибна един, та при доктора какво остава, където чакането е поне 1-1:30 часа.. Има си ред и всеки ще го спазва..


19 Май 2014 15:21 | 111110
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

И аз подкрепям :) Омръзнало ми е да чакам пред лекарския кабинет с децата и някой "хитрец" да влезе "само за малко" нещо да пита или пък за някакъв документ, без да му е дошъл редът : ( Прегледът на дете трае м/у 5 и 10 мин в повечето случай, а хитрите отнемат поне 20, че и повече минути на лекаря и като минат такива двама-трима пред теб - отиде 1 час ... : (
А нормалните и възпитани хора си чакат чинно реда пред кабинета... Няма проблем, нека влезе "само да пита", НО след като си изчака реда!! Разбира се, че има изключения за бременни, хора във видимо недобро здравословно състояние, майки с бебета за консултация и др. ( и нека последните изброени не забравят да кажат на хората на опашката едно БЛАГОДАРЯ, когато им дадат ред!), но в повечето случай тарикатите нямат спешна необходимост, а не им се чака...


19 Май 2014 15:51 | диоген
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

и на мен се случи една жена да влезе и само да попита! 45 минути чакахме! какво беше това питане...! прав е доктора!


19 Май 2014 16:55 | до Доктора
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

А бе идиот, като не искаш да работиш с касата, направи си частна болница и работи само с пари!!! А ти и някои други идиоти наричащи себе си доктори, източвате и касата и хората! Да ме извиняват почтените доктори, ама голяма сволач се оформи между вас!


19 Май 2014 18:26 | я
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

след време нема да има и кой да питате


19 Май 2014 19:44 | ..
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Нямаше кой да питате като си купувате кюфтаци и сланина, и ви се запушат артериите, нали? После касата виновна, доктора виновен, държавата виновна... сладко ви е от Пулчето "чибапчета" и "шужук" да мезите а, после на бабината ви трънкина да се редите при Кушлев и "само да питате Оти ми е високо кръвното? Нема ле некое апче в аптеката, та да се оправа? " Глад ви е оправията, не доктора да питате само и да тормозите държавата да ви плаща "апчетата", за да сте във форма да мезите "пастрама, чуфтета и шужук и некоя рачия".. бабите първи при доктора да се оплакват, а като се прибират взимат боклуци вафли и пастички на децата да ги троват и тях, такива беззащитни.. ама нали "фнучето требва да има коремче и сланинка по него, иначе комшиите, че кажаа, че не го раниме тука".. глад ви е майката на всичките.


19 Май 2014 20:24 | кефал
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Сложете и табела ''който плаща е с предимство''.


19 Май 2014 21:56 | бай ви Цветко- пенсионер
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

а не може ли с табелата, та по главата-..... съжалявам, че никога нема да дойда при теб в Банско иначе направо те трепа, бе.... но нищо чудно да дойда да видя табелата, та покрай табелата да те навестя и теб- докторе


20 Май 2014 07:38 | до Д-р
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

На такива доктрочета като тебе едно такова явление от природата като у Сърбия ви требва, щот си мислите че всичко ви е позволено и всичко имате. Едно такова явление и нищи немаш цървул.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар