Таекуондист от Благоевград със златен медал на турнир по информатика в Шумен

27 ноември 2016 15:24   1 коментар   11690 прочита


Шестокласникът от Математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" – Благоевград Андон Тодоров спечели първо място в Група С на XVI-ят Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов" и VIII-то Mеждународно състезание по информатика в Шумен.

Отличникът на шести клас в Математическата гимназия се състезаваше в по- голяма възрастова група, което прави успехът му още по- ценен. Андон е бивш възпитаник на II – ро училище в Благоевград, а през 2014 година с най- висок бал от 107.9 точки на шестте олимпиади през годината - „Тодор Чимев“ - 1 и 2, „Европейско кенгуро“, Национална олимпиада по математика, „Черноризец Храбър“ и „Иван Салабашев“ влиза в математическата гимназия. Миналата година Андон се класира на второ място в състезанието „Математически звезди" на Академия 21 век -Пловдив.

Андон тренира Таекуон- до ITF в благоевградския клуб Фолкън, под ръководството на Добромир Беровски. В Шумен, благоевградското школо бе представено от четирима математици, водени от учителката по информатика и информационни технологии Емилия Николова. Състезанията се проведоха при перфектна организация, по общото мнение на участниците.Основен организатор на събитието бе община Шумен, а съорганизатори са Шуменският университет „Еп. К. Преславски", ППМГ „Нанчо Попович", РУО - Шумен. Председател на Организационния комитет е Бисерка Йовчева.

М. Кирилов

1 коментар
28 Ноември 2016 21:16 | Емилия Николова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Андон Тодоров е ученик в седми клас. В турнира по информатика се състезава в по-голямата възрастова група С (8 клас) и въпреки това успа да спечели златото.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар