Свикват извънредна сесия на ОБС Гоце Делчев: Съветници обсъждат гневен сигнал срещу ОБС шефа Д. Балтаджиев! С подписка искат оставката му! Незабавно!

18 октомври 2021 08:34   11 коментара   26996 прочита


Сигналът вкарва парламентарният шеф в конфликт на интереси, тежко нарушение за представител на местната власт 

" Уважаеми г-да общински съветници, уважаеми г-н кмет, повече от една година се извършва грубо и безочливо закононарушение пред очите Ви от председателя на общинския съвет Димитър Балтаджиев.

Това закононарушение може да извади очите Ви, но незнайно по какви причини Вие или не виждате, или не искате да видите, това, което ние обикновените хора виждаме всеки ден", така започва гневен сигнал от жители на Гоце Делчев до кмета на града Вл. Москов и общинските съветници. В него се твърди, че съпругата на шефа на ОБС Балтаджиев е направила аптека на пазара, в помещение, отредено с решение на ОБС за заведение за обществено хранене.

Решението е от 31. 07. 2019 -та година взето след конкурс за помещение -65 кв. Последващо решение, с което да е променено предназначението на помещението няма. " С други думи грубо и безскрупулно председателят на ОБС е нарушил закона и решение на ОБС, за да развива собствения си бизнес на гърба на обикновения данъкоплатец, се казва още в писмото, изпратено до народните избраници и градоначалника. 

Утре в ОБС ще бъде внесено   искане за извънредна сесия следавщата седмица, на която  основна точка е  разглеждане и обсъждане на получения сигнал, уличаващ ОБС шефа в сериозно закононарушение, което е основание за отстраняването му от заемания пост. Затова дни наред съветници събират подписка с искане оставката на Балтаджиев / БСП /. Подписката също  ще бъде внесена в общинския съвет ,заедно с искането за сесия. 

" Не можем да стоим безучастни пред фактите. Общинският съвет е приел решение, определяйки, че въпросното помещение, ще бъде помещение за обществено хранене и никой няма право да променя предназначението му, категорични сме, че Балтаджиев, трябва да си подаде оставката, като морален, а и не само морален акт, коментираха пред Struma. com общински съветници.

Казусът вероятно ще предизвика оживени дебати на сесията, за които ще ви съобщим подробно. Ще детронират ли председателя на Общинския съвет в Гоце Делчев, това е въпросът, чийто отговор ще стане ясен до броени часове. Очаквайте подробности. 

Петя Колева 

11 коментара
18 Октомври 2021 09:48 | Владо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

на какви цени зареждат Балтаджиеви болницата с лекарства


18 Октомври 2021 10:03 | ????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На каквито Гераксията зареждаше с гориво?


18 Октомври 2021 14:09 | Мая - Мутрата гнусна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ало в-к Струма . Поинтересувайте се какъв наем плаща този другар за въпросното помещение . Защото ако това помещение беше заведение наема щеше да е съвсем друг . Ако се окаже, че разликата в наема е огромна - съответните органи би трябвало да изискат възтоновяване на изгубените средства . Но това няма да стане защото, злите езици говорят, че той е един от най-големите натегачи на властващите в Гоце Делчев . Казват, че преди няколко дни е подскачал покрай Бойко Рашков като малко кученце - за да попадне в обозрението на Рашков . Така, че нищо няма да му се случи на другаря Балтаджиев


18 Октомври 2021 16:36 | Angry
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

..


18 Октомври 2021 16:41 | Angry
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

...


18 Октомври 2021 17:25 | Ванчо Михайлов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В Неврокоп ли? - Абе тук нема никаква корупция. Всички съветници са чиста вода ненапита. Това БСП, това ДПС дори и гербаджийте всички са единни в тази правда. Всичко е мед и масло, строителство, вецове, инфраструктора, магазини, аптеки и тлъсти медии, тук няма никакви безочливи закононарушения. Рашков е от Скребатно, Главния прокурор също е от нашия югозападен край, Плевнелиев е от гоцето, кви извънредни сесии търсите? И какво като се смени тоя на снимката, друг ще дойде и пак същото - най чистия град, нема корупция, нема кражби от европероекти, нема престъпления :) Вечни кметове, вечни съветници


18 Октомври 2021 18:37 | Стоян Капушев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господин Владо, болниците се зареждат директно с лекарства от складовете и нито една аптека няма участие в процеса. Относно основния казус трябва да се види как точно е проведен търга, тъй като конкретното помещение стоеше дълги месеци празно.


18 Октомври 2021 18:46 | Андрей Караянев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Участвал съм в търговете за помещения на пазара. Това помещение беше с най-висок наем и нямаше голям наплив. Ако си са спечелили търга, бихте ли ми обяснили къде е проблема или сте само тролчета всички коментиращи?


18 Октомври 2021 18:52 | Gosho
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

A be smeshnici - tva da beshe problemat na grada - che nqkoi e wzel pomeshenie pod naem na tyrg. Te polovinata ulici sa raznebiteni sled remontite - ama dajte da si govorim gluposti


19 Октомври 2021 08:47 | Запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

След като има проведен търг и наема се плаща редовно какви са тези подписки за оставки ами общинския съвет не може да определя помещения отдадени под наем за какво да бъдат ползвани, а отсреща има точно закусвалня за бързо хранене. Нека тези които пишат, че са нарушени правата ни като данъкоплатци как?????


26 Октомври 2021 00:32 | N georgiev
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вие дето пишете тези глупости добре ли сте и кой ви плаща . Няма да намерите по читав човек от София до с. Кулата!!!! НЕЩАСТНИЩИ!!!????
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар