Световен ден на недоносените бебета, изповедта на една благоевградска звезда

17 ноември 2019 15:22   2 коментара   6465 прочита


17 ноември е посветен на недоносените бебета. Над 15 милиона бебета се раждат преждевременно всяка година, а само в Европа те са около 500 000. Над 1 милион бебета умират всяка година в следствие на преждевременно раждане, поради усложнения. В България статистиката също е тревожна – над 6 хиляди бебета годишно се раждат твърде рано. Ето какво споделя за този ден благоевградската изпълнителка Аннели Никова:

„Родена съм недоносена, изключително мъничка с голям риск за живота и оцеляването ми. Винаги съм живяла с мисълта, че този живот ми е подарен няколко пъти. Помня, че имаше едни години , когато "недоносено" се използваше като "недъгаво"... Но ето ме!

И на този ден празнува майка ми! Защото тя е била героят 4 часа на операционната маса. Недоносените деца не сме по-различни, може би само малко по-раними, емоционални, притеснени. Но сме борбени и силни, и няма сила която да ни спре! Честит празник на всички оцелели, като мен…“, споделя изпълнителката с ангелски глас Аннели.

Цвети Иванова

Област за прикачени файлове

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
18 Ноември 2019 09:26 | aman
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Какво само пишете за тая? Плаща си за реклама ли или ѝ преписвате постовете от фсб. То жалеше за Камбитов, то беше заплашвана..... Световно неизвестна с напъни да е някоя.


18 Ноември 2019 12:53 | амане
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

изглежда пращиш от акъл, требе явно много да си преносен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар