Свежа идея на група младежи реализират в Градската градина на Дупница

10 юли 2019 14:00   1 коментар   5898 прочита


Професионално стрийт-фитнес съоръжение ще бъде монтирано този петък в Градската градина. Идеята се родила на група младежи от града, които редовно посещават любимото място за отдих на стотици граждани и ползват двата уреда - успоредка и висилка за упражнения.

"Интересът не е голям, а огромен към този вид фитнес. По което и време да се качите, ще видите от 14-годишни до 40-годишни да тренират, а двете съоръжения няма как да поберат всички желаещи. Градската градина се използва от спортните клубове, от десетки мъже и жени за бягане и тренировки и едно такова съоръжение ще бъде от още по-голяма полза за всички и най-вече за здравето.

С няколко момчета се срещнахме с кмета г-н Чимев, обяснихме му каква е идеята и за наша радост веднага се съгласи. Ние самите избрахме съоръжението, което ще може едновременно да се използва от 6-7 човека за най-разнообразни упражнения, както и теренът, който на практика трябва да е зелени площи, но се е превърнал в паркинг. Сега поне ще има положителна полза. Очакваме го с нетърпение", обясни един от инициаторите на начинанието Войслав Пашов.

Професионалното съоръжение ще се разполага върху 90 квадратни метра, като се очаква да бъде монтирано този петък. Площадката е вече подготовена от работниците от строителния отдел на Община Дупница. "Признавам си, че нямах идея колко голям е интересът към стрийт-фитнеса, който се практикува от мъже и жени и особено млади хора от всякаква възраст. Убедих се лично, че стотици се занимават в града и то предимно млади хора, а мястото в Градската градина им е любимо.

Благодаря за идеята на тези млади хора, които дойдоха с готово предложение и идея. ще се радвам и други идеи от младите да постъпват и съм готов винаги да ги обсъдим. Разговаряхме вече и с организаторите на републиканските първенства по стрийт-фитнес и от следващата година, Дупница ще бъде вече част от календара. Най-вероятно на следващ етап ще направим още едно подобно съоръжение и в района на Парк "Рила", където всеки ден десетки тренират на двете лостови съоръжения, които са крайно недостатъчни", коментира инж.Чимев.

П. Попов


Още за: младежи   градина   отдих   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
10 Юли 2019 16:12 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БРАВО НА ВСИЧКИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЯ И СПОРТ ТОЛКО ПО ЗДРАВИ ХОРА. ИДЕЯТА Е ПРЕКРАСНА -БРАВО И НА ОБЩИНА ДУПНИЦА В ЛИЦЕТО НА КМЕТА ЧИМЕВ, ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ. СЪОРЪЖЕНИЕТО ДА СЕ ПОЛЗВА СЪС ЗДРАВЕ И ДЪЛГО ВРЕМЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар