Съветниците в Благоевград решиха: Кметът Томов да гласува "Въздържал се" по излизането на Петрич и Струмяни от Вик Асоциацията

25 февруари 2020 13:05   7 коментара   6759 прочита


Местните парламентаристи в Благоевград днес .проведоха извънредна сесия, на която гласуваха една единствена точка , свързана с предстоящото редовно заседание на Асоциацията по ВиК насрочено за четвъртък. Съветниците упълномощиха , като представител, кмета на града инж. Румен Томов. Сесията беше свикана след писмо от Областният управител Бисер Михайлов. След гласуване с 33 гласа "За" дневният ред беше приет.

Две предложения се разглеждаха днес. Първото предложение от Комисията по бюджет и финанси в Благоевград беше кмета на Благоевград инж. Румен Томов да даде гласа си "За" всички точки, включващи работата на ВиК през изминалата година. Второ предложение беше от градоначалника, той поиска по две точки да гласува "За", а по останалите въздържал се.

Преди гласуването по предложенията думата взе директорката на ВиК - Благоевград, Росица Димитрова, която подчерта, че е важно Благоевград да остане в Асоциацията и решението, което трябва да се вземе да бъде достатъчно информирано, защото за подобряването на ВиК мрежата в цялата област ще бъдат необходими над 900 милиона лева, а според нея за общините би било невъзможно да осигурят достатъчен финансов ресурс.

Общинските съветници отхвърлиха предложението на комисията по бюджета и упълномощиха кмета да гласува "Въздържал се" за излизането на общините Струмяни и Петрич от Асоциацията. Това бе прието с 29 гласа "За", един "Против" и три "Въздържал се".

В. Иванова

7 коментара
25 Февруари 2020 14:11 | Съветник
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кой ки ве пусни да дойте у Петрич. Кютек ки ядете, апаши с апашите.


25 Февруари 2020 15:00 | �������
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ТРИМАТА ВЪЗДЪРЖАЛИ СА ОТ. Д. П. С. ЧАКАТ ОФЕРТА ИЗБИВАЧКА ТРЯБВА ЧЕ КАК ИНАЧЕ ТОЛКОВА ГЛАСОВЕ ПО ЛЮБОВ ЛИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.


25 Февруари 2020 16:51 | До горния
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Пич ДПС са с твърда позиция, може да видиш протокола, за разлика от гъзолизците като Албина, Ризов, Ясен Неделчев. Провери тогава говори...


25 Февруари 2020 19:18 | �������
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ХОДИ В ДЖАМИЯТА КАТО ИМАТ НАИ ГОЛЯМАТА МОЛИТВА И ПРЕБРОИ ДАЛИ ИМА .2000. Х. ЧОВЕКА ЗАЩОТО ТОЛКОВА ГЛАСА ИМАТ И ТО ЗА ПРЪВ ПЪТ И ТОГАВА МИ КАЖИ ЧЕ ИМАТ ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ.


25 Февруари 2020 22:46 | Благоевградчанин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Махайте се всички от тази измислена асоциация. С членството си в нея ще повишите не качеството на водата, а заплатата на шефката на ВиК Росица Димитрова Кенеди, щото доста парички и трябват да издържа платеното обучение на дъщеря и, приета за дентален лекар - по втория начин.


26 Февруари 2020 09:21 | съгражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ризов нали си нагласи синчето, сега ще кляка и лази непрекъснато ….


26 Февруари 2020 09:27 | Ха ха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Евала, бре, ни кмет, ни общински съвет с ясна позиция за или против. Срам сте за Благоевград с липсата на всякакво смислено и отговорно политическо поведение.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар