Съветници от ГЕРБ поискаха среща с министър Анна-Мария Борисова

10 септември 2010 00:22   72 коментара   22838 прочита
Зам. директорът на онкодиспансера д-р Георгиев
Зам. директорът на онкодиспансера д-р Георгиев


Зам. директорът на онкодиспансера д-р Георгиев

Решение след 2-часови дебати на икономическата комисия към ОбС - Благоевград: Спасяват диспансерите за кожно-венерически, психо и онкологични заболявания, гилотина за пневмофтизиатричния

Комисията по икономика и приватизация /КИП/ към Общинския съвет в Благоевград взе решение диспансерите за кожно-венерически и за психо заболявания да бъдат пререгистирани и преименувани съответно в Център за психично здраве и Център за кожно-венерически заболявания. С 5 гласа "за" и 3 "въздържал се" бе прието предложението онкодиспансерът да бъде пререгистриран като комплексен онкологичен център. За съдбата на диспансера за пневмо-фтизиатрични заболявания конкретно решение не бе взето, тъй като по закон няма яснота колко легла ще могат да имат и какви правомощия ще имат в случай, че се пререгистрират като център. Ясно е само, че ако се преименуват, ще могат да прилагат лечение на пациентите до 48 часа. Това на практика е невъзможно, тъй като една пневмония се лекува минимум 7 дни, а туберкулозата - от 2 до 3 месеца.

На заседанието на икономическата комисия присъстваха заместник-директорите на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев и д-р Александър Костов, които настояват тубдиспансерът и онкодиспансерът да се слеят с болницата. По този начин те ще могат да се възползват от специалистите, които работят там, и от базите, които са добри. Освен това МБАЛ ще бъде укрепена с лекари. Ръководителите на двата диспансера обаче са категорично против, те заплашиха да депозират оставките си при евентуално сливане. По-добре болницата да стане наш филиал, а не ние, по-добре ще се справим с икономическото й управление. Не може успешно работеща и печеливша структура да я слагате до нещо, което едвам крета /МБАЛ/, коментира заместник-шефът на онкодиспансера д-р Георгиев.

Д-р Огнян Митев бе категоричен, че диспансерите им дърпат кадрите и затова болницата е на този хал. Утре болницата затваря поради липса на кадри и какво правим. Едно раждане няма да можем да направим, коментира още той. При евентуално сливане болните от туберкулоза ще трябва да се лекуват в Перник, където базата на тубдиспансера е изключително лоша и отгоре на всичко не дават храна на болните.

Пререгистрацията на диспансера за кожно-венерически заболявания, който няма дублиращи се дейности с болницата, предвижда легловата база да бъде намалена от 15 на 10.

Всички решения на КИП ще бъдат гласувани на септемврийската сесия на местния парламент. Дотогава от ГЕРБ ще искат среща със здравния министър Анна-Мария Борисова относно съдбата на диспансерите. Въпросът е изключително сериозен. Ние не искаме да закриваме диспансерите, трябва да подходим внимателно, а не да бързаме, категорични са общинските съветници от управляващата партия.

72 коментара
10 Септември 2010 06:27 | ало
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Общинските съветници не знаят какво искат. Освен това не могат да прогнозират събитията. Ами туберкулозно болните просто няма ВЪОБЩЕ O да се лекуват. Да не мислите, че имат пари да ходят до Перник, да се лекуват там и от горе на всичко да си купуват храна? И при тяхното заболяване се изисква специално хранене? 48 часа или 7 дни си е все нещо отколкото без нищо.
Амиш тия от МБАЛ са просто нахални - да си направят условията такива, че лекарите им да не бягат. Те избягаха не само по диспансерите, те избягаха в ПУЛС, избягаха по чуждии болници, отидоха и станаха джи-пита, а някои дори си взеха дисагите и заминаха за чужбина.
А към този, който се е загрижил за това, че родилното няма да може дза работи .- ами то си е за закриване? Колко родилки ви умряха за нула време? Колко са родовите травми? Колко родители цял живот ще страдат да си гледат увредените деца?


10 Септември 2010 06:42 | Въпроси безброй
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Болните от Гоце Делчев как ще пътуват до Перник? С какви пари, като знаем колко бедно е населението? Ще бъдат принудени да сеят зараза и да умират!И защо няма да се закрие базата на тубдиспансера ва Перник, който е близо до София, с уреден транспорт, говори се, че ще има и линия на метрото в близко бъдеще. Отгоре на двсичко базата им била по-лоша. ТОВА Е ВЪПРОС ЗА РАЗГОВОР С МИНИСТЪРКАТА.
А що се отнася до ръководството и попечителите на МБАЛ трябва да пратят шефа на психото да ги поръководи. (Не е лошо да му направят приемна и в съвета - съветниците да бъдат задължени да минават през кабинета му преди да влязат на заседание!) Хем и ще ги полекува всичките. А освен това доктора има и лични сметки за уреждане с едно от отделенията на МБАЛ. Отделението за което сте се загрижили, че няма да може да работи.
Ами направете елементарна сметка за родилното - колко са младите жени в града и колко раждат при вас. И като не раждат при вас къде отиват да родят. Нещастници!


10 Септември 2010 06:49 | Хи-хи-хи
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

В центъра на снимката ви е психиатъра д-р Янакиев! А д-р Георгиев кой е, че не го познавам? Този, който е с гръб ли? Всички ли на снимката са д-р Георгиев?


10 Септември 2010 08:02 | запознат
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Господа от ГЕРБ нали заради действията на вашето ръководство в МБАЛ Благоевград напуснаха и напускат млади и можещи лекари и остават некадърници като д-р Митев. Благодарение на неговите професионални качества в родилно никоя жена не влиза да ражда,а за измисления Костов не ми го побира съзнанието как го допуснахте този глупак в ръководството.


10 Септември 2010 09:30 | истина
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

михаилов иди си докато не е късно при д-р Чакалска лекарите идваха в МБАЛ защото се чустваха дастойни и сигурни в работата си в екип а при теб всички си отиват, срам ги е да работят с теб ниско интелигентен и некадърен като Гайдарски. Отиди си знаеш добре да харчиш чужди париОнко диспансера се ръководи успешно 15 години от силна и кадърна лекар - директор единствен специалист в областа -ти къке си убиецо???


10 Септември 2010 09:36 | ЗАПОЗНАТ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

НИКОЙ ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КАКВО НОСИ ВЪВ СЕВЕ СИ И НА НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ПОПАДНЕ В ОНКОДИСПАНСЕРА И ДА ВИДИ ТОГАВА ДАЛИ Е ЛЕСНО НА ТЕЗИ БОЛНИ И НА ТОЗИ ПЕРСОНАЛ КОЙТО РАБОТИ СЪС ТЯХ И ЗА ТЯХ ЗАЩОТО ЯВНО ТЕЗИ КОЙТО ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ТОВА ШИЗОФРЕННО РЕШЕНИЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕТО МУ НЕ СА ОТИШЛИ ДА ВИДЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ РАБОТЯТ ТЕЗИ ХОРА ЧЕ НА ДЕН СЕ ПРИЕМАТ ПОНЕ ПО 20 30 ДУШИ В ХИМИОТЕРАПИЯТА И КАЖЕТЕ МИ ГОСПОДА КАДЕ ЩЕ ОТИДАТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ БОЛНИ ХОРА В ТОЗИ ДИСПАНСЕР НЕ РАВОТИ САМО ДР ТАКОВСКИ И НЕ СЕ СЪСТОИ САМО ОТ ХИРУРГИЯ


10 Септември 2010 10:02 | doktor
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Колеги погледнете кои лекари останаха на работа в МБАЛ какво да искаме от тези хора,а техните защитници господата от ГЕРБ са технвия огледален образ на пълна морална , духовна, интелектуална и всякакъв вид друга немощ. Тези колеги са толкова много комлексирани и озлобени че скоро след като се доунищожат взаимно кой знае у кого ще потърсят вината за тргичната им болница.


10 Септември 2010 10:08 | Митова
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Дали гербаджиите си задават въпроса как в това безпарично времесе чустват болните от тези тежки заболявания и са получили доверието на лекарите от тези диспансери,как тепърва ще ходят по неведомипътища до Перник или да влизат в МБАЛ там където цари пълен хаос и масово напускат добрите лекари? Защо вие не потърсите сметка за некадърноста на управата на болницата амиискате да разрушавате доброто? Не дай боже вие или ваши близки да пострадат, ама нали всички сте добре материално и не мислите за бедните,а само как да угодите на великите си шефове


10 Септември 2010 10:08 | д-р Огнян Митев
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Нямам съмнение че написаното по горе е от комплексирани лекари скрити зад "запознат","ало" и ...Защо не излезете на открит диспут а сипете помия от мишите си дупки? Вие сте хората които искате да съсипете болницата,но няма да ви позволим. За "незапознатите" ГЕРБ е първата политическа сила която започна реялна реформа в здравеопазването. Трудно е, но ще успеем! Не позволявам мижитурки като вас да обсъждат професионалните ми качества. За това говорят броя и сложността на направените от мен операции, кусовете които сам завършил в София и чужбина, отношението ми към пациентите. А за родилно отделение не се безпокоите. То работи добре.


10 Септември 2010 10:14 | не-лекар
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Митев, ти си олигофрен. Всички отиват в Дупница при Динов да раждат. Вие сте по-зле и от Гайдарски, колкото и трудно да е това. Да не би да имате интереси в Пулс, че така им помагате?


10 Септември 2010 10:18 | тъпак си Митев
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Митев, колко имаш по Български език? Забелязвам, "само" шест грешки в осемте реда, които са написал.


10 Септември 2010 10:29 | ???
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Затова Митев е и в ГЕРБ, защото там са все неграмотни, но по-лошото е , че той има много професионални грешки-спомнете си само тази година колко семейства се почерниха от неговата компетентност?


10 Септември 2010 10:30 | до дохтура
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

,много ниско си паднал дохтуре, гледай си докторлъка и не се занимавай с оплюването на колегите


10 Септември 2010 10:39 | грешки на печатницата
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Има само 4 пропуснати ',' и едно '-'. И 'реялна' да се чете 'реална', 'броя' да се чете 'броят', 'кусовете' да се чете 'курсовете' и 'безпокоите' да се чете 'безпокойте'.


10 Септември 2010 10:45 | служител
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Е как не те е срам колега Митев всички знаем какво можеш и колко си некадърен, ако имаше елементарно възпитание отдавна нямаше да седиш в този кабинет и да писеш коментари по цял ден. Цялата болница знае че седиш по цял ден вместо да работиш и пишеш по форумите.


10 Септември 2010 10:49 | 123
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Е д-р Митев вие прекалихте с наглоста си как не се засрамите господин смърт. Какво да кажат близките на починалите родилки, но вас господ ще ви съди некадърнико и имате нахалството да говорите от името на ГЕРБ. Скрийте се господин смешник и не се показвайте повече!!!


10 Септември 2010 10:55 | ххх
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Какви курсуво бе некадърнико си изкарал всички знаем че отиде до София за три дни и един път до Швейцария на гости и донесе един работен екип откраднат от болницата там. Между другото изглеждаш много странно в него като олигогфренична маймуна в костюм.


10 Септември 2010 11:08 | Попов
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Митев , няма как да напиша "доктор" пред името ти , защото ти не си такъв , ти си убиец !!! Това че те покриха за смъртта на родилките и детето не е в твоя полза , а напротив - ИМА ГОСПОД И ТОЙ ГЛЕДА !!! Как така изкарахте всички починали родилки едва ли не че са дошли в инвалидни колички и са били на минути от смъртта ???
СКОРО ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ !!!


10 Септември 2010 11:35 | до Хаджигаев
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не се ли срамуваш , че са те поставили в партер-да ходиш и да питаш министърката да ти каже какво да правиш, а и да те съветват доктори, които отдавна са компрометирани-и Митев и Костов и Михайлов? Те сринаха авторитета на МБАЛ! Хаджигаев, не злобей , чехората защитават диспансерите! Оправи си оборите, че вече от там се носи само смрад!


10 Септември 2010 12:20 | y
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

закон за лечебните заведения публекуван в държавен вестник, онкото може да стане специализирана болница, но няма да имат същото финансиране, а това е неизгодно за тях, само мз отнема лиценза при положение, че не са подадени документи за преструктуриране, та какво искате от Хаджигаев да лобира за запазването на статус квото -вие не сте единствени в България, всички реват, ами да спрем реформите и ще фалираме след нова година,това ли искате?


10 Септември 2010 12:47 | 1
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стига сте оплювали по такъв долен начин скрити зад анонимността на форума! Тази типична българска черта се проявява за пореден път. Срамно е !


10 Септември 2010 12:51 | 2
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Като чета тези коментари имам чувството,че чета диагнози в заведение за душевно болни.
Вие или сте завършени дебили или се правите на такива!


10 Септември 2010 14:09 | до 2
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

браво!


10 Септември 2010 14:11 | към у
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От Хаджигаев се иска съвета да гласува необходимите задэлжителни документи, които са необходими за да продължи процедурата за преструктуриране на диспаннсерите. Никой не иска от Хаджигаев да запази статуквото - напротив, от него се иска да съдейства за реформата.
Въпросът е защо съветниците н искат да гласуват тези докумнти.
Самото финансиране на диспансерите не е като на другите болници доколкото зная. Така че диспансерите не вземат парите на МБАЛ, а МБАЛ завиждат и искат да лапнат парите на диспансерите и да ги прекарат през кацата без дъно.
Реформа не означава да разрушиш всичко което имаш и да започнеш на голо място - това са мечтите, описани в Интернационала. Но стига толкова търпение,
ний старий свят ще разрушим.


10 Септември 2010 15:19 | лекар до Митев
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не знам колега, дали това си го писал ти или някой е ползувал твоето име - все пак форумът е анонимен. Та да си дойдем на думата - при положение , че това е твое мнение - всички клвалификации отнасящи се до д- р Митев - са абсолютно верни. Все пак се надявам да не си ти , защото това означава само едно - по всички критерии- имбецил!!!!!
Що се отнася до съветникът по здравни въпроси на биологичното същество Хаджигаев - лицето ВЕСЕЛИНСКИ - нека си покаже диплома за завършено висши обр. по медицина , даващо му право да работи с пациенти. Разполагаме с ксерокопие от същата и тя ще бъде отпечатана в централните и местни медии, както ще бъде сезирана и прокуратурата за документна измама и нарушение на закона за общественото здраве. Лицето Веселински има право да работи само в ХЕИ, но не и с пациенти. Да обясни като какъв работеше в казармата и защо не му бе разрешено да упражнява лекарска дейност във все още нормалната МБАЛ.


10 Септември 2010 15:29 | лекар до Митев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не трябва да се подценяват и брилянтно - малоумните идеи на другото пенсионирано момченце със зелени чорапки КОСТОВ. Младежо - ти нямаш и един ден трудов стаж в МБАЛ , но си решил, че можеш да ръсиш мозък относно здравната реформа. Прочети ако можеш и най- вече разбери - знам, че тие трудно - нормативните документи преди да се изказваш на обществени места. Не успя в Пулс, не успя да станеш кмет, не успя в здравната каса и реши че след последната политическа мимикрия можеш да станеш началник в МБАЛ. Ти не си виновен - не е луд този който яде баницата а този който му я дава. ВИВА ЕДНОКЛЕТЪЧНО ХАДЖИГАЕВ!!!!!


10 Септември 2010 15:35 | лекар до МИТЕВ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ВИВА МЕСТНИ ПОДЛОГАРИ - ЧИЛЕВ ГНУТОВА ДИМИТРОВ и останалите от местният мажоретен състав по здравните въпроси на ГЕРБ
И З Б О Р И !!!!!!
По почина на междугалактичния пожарникар - гуро


10 Септември 2010 16:29 | бмпо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тея от герб критика не търпят. Когато те реват като при първи мензис за несъществени неща, това не е популизъм. Но когато става въпрос за здравето на хората, инакомислещите автоматично стават популисти и медийни герои. Абе тъпанари, от година и половина сте на власт, а вече целия град ви намрази.


10 Септември 2010 18:33 | лекар от диспансера
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ЧОВЕШКОТО ПАДЕНИЕ ИМА ЕДНО ИМЕ - МЕСТЕН АКТИВИСТ ОТ ГЕРБ
Малки и дребни човечета не замърсявайте с фекулентните си изпражнения и с примитивните си заключения обществото.
Не се намирате на партийно събрание! По- добре яжте непрекъснато отколкото да си отваряте устите и да се изказвате неподготвено.
Поздрави на местното величие Хаджигаев на този етап от вас, а на следващ от нас
С умиление - пребройте си отново персонала, преди следващия напускащ здравното заведение да бъде виновен за вашата интелектуална недостатъчност.


10 Септември 2010 20:12 | истината
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Извинете ме . но д-р Георгиев е много некадърен и злобен човек. Доста хора са загубили части от тялото си заради него! Беше наи големият и смешен защитник на така посоченият д-р /уж/ Гаидарски /влаха/


10 Септември 2010 21:26 | Гошо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вчерашният конфликт между лекарите беше подготвен от Хаджигаев и съветниците от икономическата комисия начело с момченцето Антов. Искам да ги попитам след като диспансерите са толкова лошо работещи (според съветниците на ГЕРБ), защо водят своите близки да бъдат преглеждани там, ане в областната болница? Защо Антов и сателитът Тасков заведоха жените си на мамограф да им гледат цицките специалистите на онкодиспансера, а не ги заведоха в другата болница???


10 Септември 2010 21:31 | Минка
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Хубаво, решили са, може и да ги обединят. Диспансерните лекари нямат да отидат в многопрофилната болница, а ще отидат на друго място, примерно в ПУЛС или други болници, в близост до града! Сякаш някой режисира сриването на многопрофилната болница, за да може знаещите и можещите лекари да отидат да работят в ПУЛС. Многопрофилната болница е обречена и до година, две, ще се срине съвсем! Практиката показва, че еднопрофилните болници имат повече положителни резултати.


10 Септември 2010 21:31 | Браааво Гошо!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А киой ще заведе Антов на психиатър?


10 Септември 2010 21:37 | до министър Борисова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В интервю вие самата "госложо министър" казахте, че сте точили Здравната каса!!!! Нямате никакъв административен опит и затова сте поканили като съветник пенсионера Стоян Александров, който да ви съветва и да ви казва какво става в страната :)
Всеки културен човек знае, че здравна реформа се прави след проведени анкети, дискусии между специалисти, пациентски организации. И след като се направи, тя отново подлежи на промяна, защото се появяват нови проблеми! Вашата кабинетна реформа, без да чуете нито едно мнение, е нискоадминистративен акт - вие ще досъсипете здравеопазването! Казахте, че ще спрете всеки един ден да се напусла от един лекар, а с новия закон за ЗЛЗ вие с бич подгонихте лекарите да напускат страната!


10 Септември 2010 21:41 | до Хаджигаев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не информирате Бойко Борисов за реалните проблеми на града и специално на здравеопазването!!! Когато на 15ти септември той дойде в Благоевград, е най-добре да ви нарита по местата, определени от природата за тази цел, да ви извади от смешния парламент, защото на следващите избори май няма да имате никакви гласове :) Не лъскайте бричове за кмет, никой няма да гласува за вас, вероятно и роднините ви! И не пречете на кмета Паскалев да си гледа работата, защото той е по-умен и по-опитен от цялата ви група в брой пъти от вас!


10 Септември 2010 21:44 | до Антов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Продавай чехли и работно облекло на болницата! Не се занимавай с политика и с решаване проблемите на града... Просто само за това те бива!


10 Септември 2010 21:49 | Уточнение
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бате Бойко ще бъде в Благоевград в неделя - 12 септември. Ще открие спортният комплекс н ЮЗУ - в 11 часа. Вероятно има и друга програма.


10 Септември 2010 21:50 | слушател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво за достойната позиция на Кожухаров, на Калайджиев, на Елезов, изказани на пресконференцията!!!!!!!


10 Септември 2010 21:52 | друго уточнение
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

бате Бойко ще бъде със сигурност на 15ти септември в града и може да свърши и другата работа :)


10 Септември 2010 21:54 | Пенка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо жените не желаят да раждат в отделението на Митев и отиват да раждат в Мурсалево, в София или на друго място?


10 Септември 2010 21:57 | до Хаджигаев
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вие и вашите съпартийци искате да възстановите дейността на болницата. Това са усилия, с които искате да съживите човек, изпаднал в клинична смърт! Кажете кое отделение в многопрофилната болница работи добре, а не много добре или отлично???


10 Септември 2010 22:24 | ГЕРБ -Балгоевград
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

На работа ще се приемат само членове от ГЕРБ останалите да си търсят работа където намерят. Нашата политика е най-правилната досега и нашите хора вършат нах-добре работата си.


10 Септември 2010 23:28 | до човечето Хаджигаев
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Сега те разбираме, защо си избрал за съветник по здравните въпроси г-н ВЕСЕЛИНСКИ - двамата нямате редовни дипломи за упражняваните от вас професии.
ВЕСЕЛИНСКИ момко какво завърши точно в ЛЕНИНГРАД - медицина или профил за санитарен инспектор.
Имай поне малко достойнство и не нарушавай закона. Ще уточним кой и как сключидоговор между теб и здравната каса, за да си получите необходимото наказание за документна измама. Всичко ще бъде отразено в медийте!!! Каквото повикало - такова се обадило. Продължавай да съветваш биологичното същесво - може и да надскочите нивото на мандрил или павиан. УСПЕХ смешници.


11 Септември 2010 07:49 | до гошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

значи герб мисли за всички хора от областта и иска да запази мбал, а вие мислите само за цицките на жените си, не се бойте диспансер или коц пак ще е там , променясе само финансирането , спите спокойно скъпи другари, като дойде Бойко ще му излеете мъката си , та да направи от онкото високоспециализирана болница по цицки


11 Септември 2010 07:55 | до минка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тези някой е пулс и онкото, но не знам какво ще правят , ако мбал се затвори, кой ще приема изританите и осакатени от тях болни, тогава те няма да бъдат на плюс, а ще се превърнат в мбал


11 Септември 2010 08:15 | 5
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

не сте ли разбрали още , че те не искат а и не могат , да поемат всички функции на мбал,става дума само за пари, за финансирането, с по-малко работа- поголеми заплати, само будалите от мбал с двойно или тройно по-ниско заплащане дават дежурства и спешност и имат ненормиран работен график


11 Септември 2010 09:27 | четящ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

добре де , не е ли по-добре ръководството на МБАЛ да се стреми към увеличаване на приходите и съответно на заплатите , а не обратното ? и понеже имам приятел извършил ремонт в МБАЛ през веремето на Гайдарски и платил около 300 000 лв рекет , знам че пари в болницата има , но само за определени лекари , нещо което е недопустимо.
типично по български обаче е по добре да се дърпа надолу , не да се върви нагоре !!!


11 Септември 2010 09:38 | до предишните
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тъпаци, не разбирате ли, че изобщо не става въпрос за пари. Това е опит на герберчетата да противопоставят колеги. Става дума за нещо много простичко- иска се да се спаси една затъваща и разлагаща се структура с фиктивно присъстващи лекари. Те се водят само по документи на работа, за да се сключат пътеки с касата.Това заедно с дипломата на здравния консултант - хигиениста Веселински също ще бъде направено достояние чрез медийте на обществеността, както и предоставено на прокуратурата за умишлена документна измама. За цялата тази картинка не са виновни работещите в МБАЛ. Те са жертва на няколко поредни некадърни управления на болницата. Последното е черешката на тортата. Няма и не може да има конфликт между колегите от различните здравни заведения. За всички пишещи подлогари - сами сте си виновни щом защитавате тези олигофрени.


11 Септември 2010 11:40 | до четящ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В МБАЛ-а се приемат най- тежките случаи , а пътеките са недофинансирани, концепцията че една болница е търговско дружество е погрешна, с какво търгува тя - със здравето на хората ли, за да генерира печалба трябва да се въведе доплащане или да икономисва от скъпоструващи лекарства за сметка на пациентите. МБАЛ-а получава финансиране само от нзок и няма право да не приема дори неосигурени пациенти , за разлика от плачещите диспансери и * гениалната лечебница пулс* които приемат само избрани случаи , а ако те се усложнят ги изритват набързо най често към МБАЛ-а


11 Септември 2010 12:14 | до истината
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЗЛОБАТА Е В ТЕБ , Д-Р ГЕОРГИЕВ Е ЕДИН ВСЕОДАЕН ЛЕКАР И ЧЕСТЕН ЧОВЕК. КАТО ПАЦИЕНТ НА ОНКОЛОГИЯТА ТОЙ БЕШЕ ЧОВЕКА , КОЙТО НАПРАВИ ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ СИ ДА МИ ВЪРНЕ НАДЕЖДАТА В ЖИВОТА.
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ !!!


11 Септември 2010 12:40 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не Веселински е съветника на Хаджигаев основните идеолози за политиката на ГЕРБ на местно ниво в здравеопазването това са наркодилъра и некадърник К.Ангелов, глупака Чилев и най големия некадърник Митев. Това са хората които искат съсипване на диспансерите.


11 Септември 2010 12:46 | запознат
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много сте прав не знам от къде е информацията но това са хората които унищожават ГЕРБ на местно нивоможе да добавите още две имена на алкохолика Иво Димитров и недоразумението на природата козаря Михайлов. Господин Хаджигаев не успя да се усети с какви отрепки има около себе си съжалявам не става кмет от теб господинчо.


11 Септември 2010 12:56 | до кога
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А ЗНАЕ ЛИ ГОСПОДИНА ОБЛАСТЕН КАДРОВИК ЧЕ НЕГОВИТЕ ХОРА В МБАЛ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ЗАНИВАТ С КЛЮКИ И ИНТРИГИ И НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ КАБИНЕТИТЕ СИ.Д-Р ЧИЛЕВ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ РАБОТЕН ДЕН СТОИ В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА И СИ ХОРТУВА С КИСЛОРОДНИТЕ ТЕХНИЦИ. Д-Р МИТЕВ ПОНЕЖЕ Е НАЯСНО С МЕДИЦИНАТА ПИШЕ ОТ КАБИНЕТА СИ ПО ФОРУМИТЕ. Д-Р МИХАЙЛОВ НЕ ИЗЛИЗА ОТ КАБИНЕТА СИ ТЪЙ КАТО БЕЗЛИЧИЕТО МУ КАРА РАБОТЕЩИТЕ В БОЛНИЦАТА ДА СЕ СМЕЯТ КАТО ГО ВИДЯТ. А КОСТОВ ГЛУПАКА ВОЕНЕН ХОДИ ПО ОТДЕЛЕНИЯТА ДА ЗАДЯВА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ПО ЦЯЛ ДЕН .


11 Септември 2010 13:34 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази битка е позор за лекарското съсловие, защото не е битка за човешки съдби за което са се клели, а е битка за ПАРИ. Аз съм от хората, които смятат, че лекарите трябва да получават най високи заплати, но не на всяка цена. Вие господа с говоренето си и с агресията си с която браните заплати без ДОСТОЙНСТВО паднахте много ниско. И целия този цирк, в който сте главни действащи лица замириса. СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ ЖАЛКИ СТЕ ПРИ ВСЕ ЧЕ СТЕ И БЕЗСИЛНИ


11 Септември 2010 14:20 | Da!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Битката е за запазване на шевските места, а не за болните! Прав е 123! Реформата предлага интегрирано здраве и при разумно управление ще е от полза на болните- ГЕРБ да не се поддават на популизма!


11 Септември 2010 16:06 | мнение
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тези, които дават напътствията в ГЕРБ за здравеопазването, са безлични некадърници, какво може да предложи един самозабравил се наркотрафикант, единственото му желание е да командва в здравната каса, така беше и преди време, докато Календерски не го изрита. Същото е и с управата на МБАЛ, жалко!!


11 Септември 2010 17:23 | Заблуждавате се!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Заплатите на лекарите по диспансерите не са чак толкова високи- Основната заплата е малко по-висока от учителската. Битката е наистина за болните. Защото освен заплата човек трябва да вижда и резултата от труда си.
Що се отнася до това че болниците не бива да са търговски дружества - съгласен съм. Всъщност целта трябвада бъде с оптимален разход на средства да се получи най-добър лечебен ефект. На това му казват медицина основана на доказателства. Но за да стане това е необходимо обмислено и обосновано финансиране и нсеобщо плащане на здрпавни осигуровки. Не може да принуждаваш лекарите да лекуват без да покриваш разходите по лечението. Значи те да нямат право да отказват лекарска помощ на здравно неосигурени - ами нома обяснява и фалитите на болниците. Кой плаща разходите? Лекарите и сестрите ли? И да не си мислите, че при тази ситуация е лесно да управляваш болница? Кой иска де има фирма дето си е все в преразход и все във фалит?
Нещата трябва да се решават комплексно!


11 Септември 2010 17:31 | Заблуждавате се!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Месечните лекарства на един психично болен понякога надминават не само заплатата на една медицинска сестра, но и заплатата на един лекар. И те не се плащат по здравна каса. Съветниците добре знаят това, защото не могат да нямат близки, получаващи такава помощ. Само че гледат да ходят при докторите по тъмно, за да не ги види никой. Ще им свирнете на докторите не е важно къде. Те ще си имат опашки пред мчастните кабинети и ще си вземат пари. Но няма да могат да реализират пълна лечебна програма. И щом олните останат натясно между здравето и болестта ще снасят и снасят. . Но не е там работата! Работата е в това да видиш, че си помогнал. А сега и да искаш да помогнеш не ти дават!


11 Септември 2010 17:37 | питам
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Когато закрият онко диспансера болните каде ще ходят в София ли????? А да ми одговори някоии да ми обясни дали има.


11 Септември 2010 17:44 | за
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аиде хапчетата и по креватите


11 Септември 2010 17:51 | гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само преди 10 години стартира здравната реформа. Веднага се разбра, че не ра боти и че от много дупки изтичат пари без свършена работа! Това се усети по количеството залепвана специфична литература по стълбовете в населените места! Но никой нищо не направи! Сега искат да поправят .... Дупките са прекалено много, още повече, че и лекари няма, няма и добра воля при сегашното министерство. Остава им да се обърнат към енергото да сложат повече стълбове! ГЕРБ са интелектуално импотентни, за да направят нещо добро в тази посока.....


11 Септември 2010 18:09 | до ГЕРБ Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ОТГОВОР НА ПО-ГОРЕ ПУБЛИКУВАНИЯ КОМЕНТАР ОТ ГЕРБ (10 септември 2010 @ 22:24 | ГЕРБ -Благоевград)
ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ, ТВЪРДИТЕ , ЧЕ СТЕ МОДЕРНА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ! ТВЪРДЕНИЕТО "НИЕ СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ", А ДРУГИТЕ СА МНОГО ЛОШИ, ТЪРСЕНЕТО НА ПАРТИЙНИЯ ВРАГ НА ВСЯКА ЦЕНА, СА НАЙ-ХАРАКТЕРНИТЕ ПРИЗНАЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ПО СВЕТА! С ВАШИЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПОТЕНЦИАЛ И КАДРИ ВИЕ СЕ ЯВЯВАТЕ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ОТ НАЙ-ПРИМИТИВЕН ТИП!!!!!!! СТИГА СТЕ СЕ ХВАЛИЛИ, ЧЕ С ВАШИТЕ "КОНСУЛТАНТИ" ЩЕ ОПРАВИТЕ ВСИЧКО! ВЪПРЕКИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ ВИ НАПЪНИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЩЕ СЕ СРИВА И САМО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ НЯМА КОЙ ДА ЛЕКУВА НАРОДА И НАЦИЯТА НИ ЩЕ БЪДЕ ЗАСТРАШЕНА ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ!


11 Септември 2010 18:12 | до министър Борисова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вие твърдите, че в резултат на добра политика и стратегия хоспитализациите в Литва са намалели в брой пъти. Защо казвате половината истина? Защо не кажете на гражданите, че в Литва няма вече лекари по обясними причини. А местните клакьори на ГЕРБ повтарят тази лъжа ежедневно.


11 Септември 2010 18:16 | до ГЕРБ Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Като се замисля, вие верно сте комунисти в цялото си поведение! В сравнение с вас БКПто на Тодор Живков и Спасов има значително по-човешки образ:)


11 Септември 2010 18:22 | до момченцето Антов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Понатрупа малко опит, видя се, че не си чак толкова глупав. Но си много злобен!!!!! Ако искаш да станеш политик, поне на ниско ниво, бъди по толерантен!


11 Септември 2010 20:20 | лекар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Длъжен съм да уточня- официален експерт и съветник на едноклетъчното ХАДЖИГАЕВ е санитарния инспектор от Ленинград - ВЕСЕЛИНСКИ.
Що се отнася до най- големия паразит и лаладжия в МБАЛ - това е активиста ЧИЛЕВ
Другарю ЧИЛЕВ / БКП / - Каква натовареност и използваемост има в УНГ и защо станахте сектор вместо отделение под твоето малоумно ръководство. Вместо да се занимаваш с другите лечебни заведения виж какво трябва да направите с кака ГНУТОВА /БКП/,за да поразчистите отделението, което превърнахте в бърлога. Работното ти място е там, а не от 8 - 13ч. да обикаляш отделенията и да ги засипваш с малоумните си предложения. КЛИСАР!!!!!


11 Септември 2010 20:22 | в подрепа на Гошо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не е само Антов, а останалите, кой ще ги заведе на психиатър?


11 Септември 2010 21:27 | Катерина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До д-р Митев- Аз не мога да коментирам Вашите лични и професионални качества, защото не ВИ познавам, но факта, че за 2 месеца в отделението починаха 3 млади жени говори много за професионализма в повереното Ви отделение. Но причината, както винаги не е в лекарите. Те са "перфектни", не допускат грешки, родилките имат вродени заболявания, затова се стига до смъртни случаи. Вие казвате, че отделението по гинекология работи добре, имате специализации в София и чужбина. Това е много добре, че се обучавате, но май няма много ефект от тези специализации, щом като жените предпочитат други болници, за да родят рожбите си. Д-р Митев, на мен лично ми звучи много нескромно изказването Ви, че всичко е о.к в отделението Ви, защото фактите показват друго. Вашия коментар ми прозвуча, като нещо от сорта "Хвали ме усто, защото ще те....."


12 Септември 2010 01:25 | 12345
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сега започна ли да ви се изяснява защо ПУЛС беше построена в двора на болницата? Ами щоно има ПУЛС няма да има държавни болници. Първо ще се закрият диспансерите. Ще пренесат апаратурата им в МБАЛ. Това ще накара лекарите и особено сестрите да си вдигнат куфарите и да заминат за Германия и Великобритания. След това МБАЛ ще стигне до фалит накъдето успешно е поведена. След това имущеиството й ще бъде приватизирано от ПУЛС д-р Щерев който ще си разшири базата на неимоверно ниска цена. Здравеопазването вн Благоевград ще стане изцяло частно, а цената му ще се качи т.е. освен здравни осигуровки ще плащаме още и още и още. Затова лекарите, сестрите и населението се въвличат в изкуствени конфликти, за да не се разбере какво всъщност се подготвя.
ВОЙНА Е! МЕЖДУ ДЪРЖАВНИЯ ЗДРАВЕН СЕКТОР И ЧАСТНИЯ ТАКЪВ!


12 Септември 2010 19:58 | лекар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ОЛИГОФРЕНИТЕ : ЧИЛЕВ ВЕСЕЛИНСКИ МИТЕВ ГНУТОВА МИХАЙЛОВ ДИМИТРОВ КОСТОВ останалите по- малко известни идиоти от местното кадрово здравно ядро на ГЕРБ
ЗАМИНАВА ТЕ СИ заедно с малоумника Хаджигаев
ИЗБОРИ !!!!


13 Септември 2010 12:30 | ааааббббвввв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЧИЛЕВ - ПРЕЗИДЕНТ


13 Септември 2010 16:33 | 111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЧИЛЕВ - ПРЕЗИДЕНТ!!!
КАЙО - ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ!!!
ОЛЕ!!!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар