Със звън на чанове джерманци събудиха София, поискаха оставки, издигнаха плакат пред президентството "Плевнелиев-властелин на екомафията"

08 април 2013 17:57   7 коментара   9800 прочита


Около 100 протестиращи от село Джерман и още толкова софиянци, с корен от китното село Джерман, протестираха пред Министреството на околната среда, по повод изграждането на Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци, район Дупница. Протестиращите поискаха оставката на зам. министъра на МОСВ –г-жа Манева. ” Ние сме поканили днес новия министър на МОСВ г-н Юлиян Попов до петък да посети село Джерман и да се убеди на място, какви безумия искат да ни направят неговите експерти. Искаме новото Народно събрание, незабавно да възстанови отстоянията на такива съоръжения до населени места до 3000 метра. До две години бяха 2000 метра за такива депа. И с един лобистки закон, бяха отменени.

На Манева и на Пламен Ангелов –шеф на РИОСВ –Перник искаме оставката. Вече публично се знае, че Пламен Ангелов е в листата на ППГЕРБ в Перник., бе категоричен Борислав Тасков – председател на Инициативния комитет срещу изграждането на Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в землището на с. Джерман. „Настояваме, министърът на МОСВ да дойде в село Джерман с експерти, които да се запознаят с терена на място, а не да работят само по документи и да са политически ангажирани, бе категоричен Тасков. Освен протестиращите от село Джерман, пред МОСВ, дойдоха и еколози от Клуб „Екогласност”, които протестираха срещу презастрояването на Черноморието, злоупотребите на предприятието "Каолин" на Иво Прокопиев.

След като протестираха пред сградата на МОСВ, гражданите се насочиха към Президентството, там също изказаха своите искания. "Г-н Президент, ако не изпълните искането ни, ние ще поискаме и Вашата оставка, Вие не сте президент само на шепа олигарси, каза Емил Георгиев, председател на клуб "Екогласност". "Г-н Плевнелиев, знаете ли, че вашият любимец Иво Прокопиев е абсолютен монополист по всички критерии за добив на варовик, с не по-малко от 80% от всички запаси на България, припомни Георгиев. "Плевнелиев-властелин на екомафията", пишеше на един от плакатите на демонстриращите.

Н. Иванова


Още за: протест   Джерман   център   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
08 Април 2013 18:38 | земеделец
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Джерманци,
Единственият начин да се провалите е да не извървите пътя до края! Смело! Човеците на България ся с вас.


08 Април 2013 18:43 | дани
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Поздравления мили хора, борете се докрай, ВИЕ СТЕ ДОСТОЙНИТЕ


08 Април 2013 20:34 | джерманка
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Браво мили джерманци, това е пътят и той ще ни заведе до заветната цел.


08 Април 2013 20:58 | Aleks
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Защо такива кратуни да определят боклуците да са ми в двора и цената за тяхното решение да е място в листите на гробаджийската партия ??? Хората от Джерман са достойни за уважение! Знаят как да отстояват гражданските си права!!!! С лъжите ..... до тук! Време е истината да излезе наяве!!!! Г-н Ангелов, имунитет срещу зулумите ли си търсите с дупетатското място??? Ще Ви е много трудно!!!!


09 Април 2013 09:38 | Пеко
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Достойни за уважение и подкрепа действия. Браво джерманци, народа е с вас, а за партия Герб никаква подкрепа.


09 Април 2013 09:40 | Пеко
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Достойни за уважение и подкрепа действия. Браво джерманци, народа е с вас, а за партия Герб никаква подкрепа.


09 Април 2013 16:51 | 123
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Не спирайте, мили джерманци! Вие сте призвани да сложите край на Кацовата цигания в региона!
Успеха е неизбежен, победата е за вас, облагите са за всички!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар