Със спортен празник отбелязаха 130 години от пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България в ЮЗУ „Неофит Рилски“

24 април 2024 21:42   1 коментар   2657 прочита


Студенти, преподаватели и ученици участваха в спортния празник, който се проведе в Спортния комплекс на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от студентите от трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“ във Факултета по педагогика, бе посветено на 130-годишнината от  пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България.

Спортният форум беше открит от заместник-декана доц. д-р Даниела Томова, която е и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“. Тя поздрави участниците и гостите и разказа повече за швейцарските учители, изиграли важна роля за въвеждането на гимнастиката в българските училища. 

Сред гостите на събитието бяха проф. д-р Атанас Георгиев, доц. д-р Невяна Докова, доц. д-р Татяна Дзимбова, гл. ас. д-р Илия Канелов, гл. ас. д-р Стефан Кинов, гл. ас. д-р Янко Руменов, ас. д-р Вероника Георгиева, ас. д-р Лилиана Гоцева, председателят на Студентския съвет Иван Лесов, заместник-председателят на Студентския съвет Васил Георгиев, секретарят на Студенстския съвет Виктор-Кристиян Василев, бакалаври и магистри от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, ученици от Трето основно училище „Димитър Талев“ – Благоевград с ръководител Румяна Станоева.

Празникът започна със задължителната за спортните събития загрявка, след което преподаватели, студенти и ученици мериха сили в различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол, тенис, щафетни игри и бадминтон. Много емоции сред участниците предизвикаха подвижните игри – скачане в чували, носене на „столче“ и теглене на въже.

В края на спортните игри доц. Томова връчи на представителите на Трето основно училище „Димитър Талев“ плакет с благодарност за ползотворното сътрудничество.

 


Още за: студенти   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
25 Април 2024 14:53 | Пенка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар