Съпругата на самоубилия се в Благоевград фараон Георги Близнаков се поболя, отложиха делото на "Дупнишка популярна каса"

27 септември 2019 16:38   1 коментар   15502 прочита


За пореден път не беше даден ход на делото срещу фалиралата Дупнишка популярна каса, причината бе представена молба за отлагане от съпругата на самоубилия се бизнесмен Георги Близнаков – Ивона. Жената депозирала болничен пред магистратите, в която посочила, че страда от невротично заболяване и не се чувства физически и психически добре след случилото се със съпруга ѝ.

„На основание чл. 271, ал. 2, т. 2, съдът определи - не дава ход на делото. Отлага и насрочва същото за 28.10.2019 г. и 25.11.2019 година. Призовани ще бъдат подсъдимата и всичките 247 пострадали“, обяви председателят на състава, съдия Надя Георгиева.

Само преди 4 дни процесът отново не тръгна, като причина за това стана смъртта на Георги Близнаков. 62-годишният мъж реши да си спести проблемите с правосъдието и скочи от 7-я етаж на жилищен блок в Благоевград.

Георги Близнаков и съпругата му Ивона попаднаха под ударите на закона преди 3 години. Срещу тях тръгна разследване за данъчни престъпления и лихварство.

Близо 250 са опарилите се от Дупнишката популярна каса, на които са обещавани лихви до 16%, пише Монитор. В ръководената от Близнакови „Дупнишка популярна каса“ потънаха около 4 млн. лв., след като подмамиха хората с обещания високи лихви.

Разследването срещу семейството се проведе от Пловдивската окръжна прокуратура, след като Близнакови промениха адресната регистрация на Дупнишката популярна каса от Дупница в Пловдив.

Малко по-късно с решение на ВКС, делото беше прехвърлено на Кюстендилски окръжен съд, тъй като по-голямата част от опарилите се са от Кюстендилска област. Припомняме, че Близнаков се хвърли от високите етажи на блок в ж. к Запад преди дни и загина на място.

П. Попов

1 коментар
28 Септември 2019 19:57 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

СЛЕД КАТО СЕ Е РАЗБОЛЯЛА СИГУРНО ЩЕ СЕ СПОМИНЕ И ЩЕ ОТИДЕ ПРИ СЪПРУГА СИ ТА ДА ЛЪЖАТ ХОРАТА И НА ОНЯ СВЯТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар