Сълзи в съдебна зала в Благоевград! Съпругата на украинецa, убил 48-г. Илияна в тежко ПТП: Това е като един кошмар, но за съжаление е реалност, Шофьорът Виталий с треперещ глас: Съжалявам за случилото се!

12 септември 2019 13:17   1 коментар   36145 прочита


Утре ще стане ясно дали шофьорът, предизвикал тежката катастрофа край симитлийското село Черниче, при която загина 48-годишната Илияна, ще остане зад решетките. На днешното си заседание съдът поиска експертиза за здравословното му състояние, което трябва да бъде представена утра. Съдия Пандев разпита в залата на Окръжен съд-Благоевград съпругата на украинеца.

Разпитана бе и Мария Янева, санитар в МБАЛ – Благоевград, която е била на смяна по време на тежкия инцидент, завършил със смърт. Марина Петритска застана на скамейката, за да свидетелства за състоянието на своя съпруг.

„Мъжът ми много тежко понася случилото се. Той е вярващ човек, отговорен, участва в благотворителност и отделя средства за лечение на деца, помага на своите родители, грижи се за семейството. Той осъзнава какво се е случило и това му тежи, независимо от сериозния проблем със сърцето му.. Никой от нас не може да повярва как се случи. Това е като кошмар, но за съжаление е реалност“, каза пред съдията Марина Петритска.

Тя обясни още, че имат три деца – момчета на 4, 8 и 13 години, за които се грижат и двамата, но основните доходи за семейството носи мъжът й- Виталий. Днес е била и операцията на пострадалото им, най- малко дете в катастрофата, на което са сложили пластини в крака. Освен това, малкият им син има същите здравословни проблеми, както и неговия баща- имат сърдечен порок. Докато течеше разпитът на неговата съпруга, която отговаряше през сълзи, подсъдимият също не скри сълзите си.

Семейството тръгнало на почивка към Гърция с личния си автомобил БМВ. Планували да прекарат 5 дни в Гърция и 5 в Албания, след което да се приберат в Украйна.

Много дълго планували фаталното пътуване. От Украйна тръгнали рано сутринта в понеделник. Катастрофата станала за секунди. В момента семейството е прието в дома на санитарката, която е била по време на катастрофата на смяна в МБАЛ – Благоевград- Мария. Тя е готова да предостави дома си в село Покровник за неопределено време, както заяви пред съдията.

„Те са добро семейство. Възпитани хора. Бях на скенера, когато докараха най- малкото дете, разговаряхме с Марина и заявих, че ще им помогна с каквото мога“, допълни споените си от фаталния ден Мария.

С треперещ глас шофьорът Виталий заяви. „Искрено съжалявам за случилото се. Не разбирам как стана. Тръгнахме, пътувахме нормално, след това се случи взрив и това е, което помня“, каза той в съдебна зала. Виталий сам напуска болницата, където е на лечение и веднага е отведен от полицейски служители в ареста.

През сълзи заяви, че е готов да понесе наказанието, което ще му отреди съда. Мъжът няма криминално минало, не е осъждан, нямал е и проблеми с нарушаване правилата за движение, но един фатален инцидент отнема човешки живот и праща в болница децата му. Съдът се разпусна, за да разгледа доказателствата и да произнесе утре. Очаквайте решението.

Цв. Иванова


Още за: шофьор   съпруга   украинец   ПТП   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
12 Септември 2019 16:13 | Сабуди се народе
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Скъп адвокат и си тръгва за Украйна, ако беше друга държава като Румъния 15/25 години ще лежи, но тук може да избиваш хора и да си плащаш свободата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар